10 съвета за отслабване от Ипократис Пападимитракос

снимка: Pixabay

Всички сме различни и за да постигнем целите си се нуждаем от различни хранителни режими. Режими, които са съобразени както с целите ни, така и със здравословното ни състояние, хранителни предпочитания и начин на живот.

Все пак съществуват няколко универсални правила, към които е добре да се придържаме, ако искаме да се храним правилно и постепенно да постигнем и задържим оптималните за нас килограми.

Точно тези универсални правила е събрал диетологът Ипократис Пападимитракос. Когато избирате диети за отслабване – проверявайте дали отговарят на тези правила. В противен случай – най-вероятно ще доведат само до краткотрайни резултати и дори може да навредят на здравето ви.

Ето ги и 10-те доказани съвета как да отслабна и да подобря здравето си:

1. Повече фибри

Как да отслабна? Първият отговор на този въпрос е „Консумирай повече фибри“. Ползите за здравето и поддържането на нормални килограми от консумацията на храни, богати на фибри, са безспорни.

Опитайте да увеличите приема на фибри, като например добавите боб към салатата си или просто закусите с богати на фибри ядки и семена.

Повече за това как фибрите влияят на отслабването и как да ги включите в менюто си можете да прочетете в статията „За фибрите и отслабването“.

2. Избягвайте захарни напитки

Избягването на храни с високо съдържание на добавени захари е чудесен начин да се предпазите от наддаване на излишни килограми.

Тезата, че именно добавената захар в безалкохолните напитки е основна причина за показване на килограми, се доказва и от мащабни изследвания. На тези напитки се дължат и голяма част от здравословните проблеми като диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Важно е да се отбележи, че дори храни, които са определяни като здравословни или органични, могат да имат много високо съдържание на захар. Ето защо е задължително да четете внимателно етикетите на всеки продукт, който си купувате.

Целия текст четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене