Най-сетне: Милка Манева получи олимпийското сребро!

След Тервел Пулев и Станка Златева, Милка Манева донесе третото отличие за България от Лондон 2012 Снимка: Владимир Стоянов

След дълго чакане, продължило шест години, България официално получи трети медал от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Сребърно отличие бе връчено на Милка Манева - състезател по вдигане на тежести. Това се случи на церемония в НСА по време на честването на Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец.

Българката завърши на пета позиция в кат. до 63 кг, но три от по-високопоставените съпернички дадоха положителни допинг проби и постиженията им бяха анулирани от МОК.

"Чувството е страхотно. Само аз знам през какво преминах, за да стигна дотук. Благодаря на близките ми, които стоят до мен и ме подкрепят непрестанно. Тази емоция не може да се опише с думи, трябва да се изпита" развълнувана бе щангистката.

Тя получи медала от председателя на БОК - Стефка Костадинова. Световната рекордьорка в скок на височина беше развълнувана от щастливата развръзка.

"Справедливостта възтържествува - коментира Стефка. - Аз, като спортист изживявам много силно ситуацията. Въпреки, че Милка не успя да изживее най-щастливия момент - да се качи на почетната стълбичка на олимпийски игри, нейният труд беше възнаграден".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене