Рапърът Екс Екс Екс Тентасион застрелян малко преди да стане баща

Екс Екс Екс Тентасион има два албума и милиони фенове.

Един от най-популярните млади рапъри в САЩ Джасей Дуейн Онфрой, познат с псевдонима Екс Екс Екс Тентасион (XXXTentasion), последва съдбата на прочутия Тупак и беше застрелян.

20-годишният изпълнител паркирал колата си на плажа в Маями, за да посети местен автомобилен салон. Преди това се отбил до банката, където изтеглил голяма сума пари, най-вероятно за да си купи нов мотор. Към него се приближили двама въоръжени мъже. Единият извадил пистолет и ранил фатално рапъра. Екс Екс Екс Тентасион веднага е откаран в болница и въпреки усилията на докторите умира след около час.

Заподозрян за престъплението е Дедрик Девъншей Уилямс. 22-годишният мъж е арестуван и обвинен в непредумишлено убийство. Това не е първото му спречкване с полицията. Досега Уилямс е арестуван за кражба на автомобил, домашно насилие и притежание на наркотици и кокаин.

Основната версия за смъртта на рапъра е опит за грабеж. В публичното пространство се прокрадва и друг възможен сценарий, според който жертвата и убиецът имали общ бизнес с наркотици. Изпълнителят се опитал да накърни интересите на Уилямс и затова бил застрелян.

“Ако някой се опита

да ме убие, бил е

рапърът Дрейк

Ще го изпортя”, това написа Екс Екс Екс Тентасион в туитър няколко месеца преди смъртта си. След това се отрече да е автор на този статус, твърдейки, че профилът му е бил хакнат. Двамата с Дрейк са в доста лоши отношения, след като канадският рапър пусна песента KMT, която много напомня на един от най-големите хитове на Екс Екс Екс Тентасион - Look At Me. В свое интервю дори нарича Дрейк “кучка”, но войната между двамата се води предимно онлайн.  

Екс Екс Екс Тентасион води война с колегата си Дрейк.
Екс Екс Екс Тентасион води война с колегата си Дрейк.

Екс Екс Екс Тентасион обмислял възможността да бъде убит, тъй като имал криминално минало и неколкомесечен престой в затвора. В свое интервю казва: “Ако нещо се случи с мен, като да бъда застрелян и настанен в болница, и не събера 1 млн. хора пред вратите ѝ, които се опитват да нахлуят вътре, за да се уверят, че съм окей, никога отново няма да правя музика. Тогава ще се превърна в този зъл човек, за когото всички ме смятат. Ще бъда егоист като останалите.”

Преди няколко дни майката на изпълнителя Клеопатра Бернард

потвърди слуха, че

приятелката му е

бременна

Тя публикува в инстаграм профила си снимка на ултразвук, към която написа: “Той ни остави последен подарък”. В официалния фейсбук профил на Екс Екс Екс Тентасион, който все още е активен, се появи следният статус: “Дано новото дете знае, че баща му бе легенда”. 

Най-вероятно рапърът е застрелян при опит за грабеж.
Най-вероятно рапърът е застрелян при опит за грабеж.

Изпълнителят може да беше едва на 20 години, но въпреки това успя да утвърди името си в хип-хоп средите. Затова и голяма част от световноизвестните рапъри изразиха съжаление за смъртта му. J Cole написа в туитър: “Почивай в мир, Екс. Имаше огромен талант, безкраен потенциал и силна воля, за да бъдеш по-добър човек. Бог да благослови семейството, приятелите и феновете ти.” Кание Уест също не остана безучастен. Той написа: “Така и не ти казах колко много ме вдъхновяваше, когато беше тук. Благодаря ти, че съществуваше.”

За голяма част от феновете си рапърът е повече от герой. Той неведнъж е

посещавал домове за

изоставени деца, на

които е дарявал

дрехи и обувки

Насърчавал е израсналите в гетата да не се превръщат в престъпници, да вярват в себе си и да се борят за достоен живот. “Когато умра, искам да съм сигурен, че съм направил поне 5 млн. деца щастливи”, казва изпълнителят. 

Рапътър има татуировки по тялото и по лицето.
Рапътър има татуировки по тялото и по лицето.

Въпреки това той далеч не е светец. Почти година след като пуска първия си голям хит Look At Me е арестуван с обвинения в лъжесвидетелстване и побой на бременна жена. Времето, което прекарва зад решетките, се отразява добре на популярността му. През февруари миналата година песента му влезе в класацията на Billboard за топ 100 под номер 95. Само след седмица се изкачва до 34-о място.

Това не е първият проблем, който Екс Екс Екс Тентасион има със закона. Когато е

6-годишен, се опитва

да наръга

с нож мъж,

който иска да нападне майка му. След тази случка е изпратен в програма за проблемни младежи и принуден да живее с баба си. За кратко е част от училищния хор, но е изключен, защото нападнал друг ученик.

Екс Екс Екс Тентасион излиза на свобода няколко месеца след като е обвинен в лъжесвидетелстване и побой. Без да губи време, се съсредоточава над музикалната си кариера и пуска на пазара първия си албум “17”. Той е приет много добре сред феновете на хип-хопа и за рекордно кратко време се изкачва до второто място в класацията на 200-те най-добри албума на Billboard. Голяма част от парчетата са написани от рапъра, включително един от водещите сингли “Отмъщение”. През 2018 г. Екс Екс Екс Тентасион пусна и втори албум с лаконичното заглавие “?”. Той набира все по-голяма популярност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене