Багата отстъпи на Циганина в кървав сблъсък

Багата (вдясно) отнесе доста удари, но не падна

Двамата бойци се млатиха 25 минути в клетка


Благой Иванов-Багата загуби при своя дебют в най-популярната ММА организацията на планетата - UFC. Той беше надигран от бившия шампион на веригата в тежка категория Жуниор дос Сантос - Циганина (Браз). Срещата приключи със съдийско решение (50:45 в трите карти).
Двамата титани се раздадоха в продължение на 25 минути. Те напуснаха октагона целите в аркади. Багата имаше бушон на лявото око, разбит нос и рана на главата. Неговият противник не изглеждаше по-добре със сцепен нос и още две аркади.
Опитът на Дос Сантос беше ключът в мача, който вкара повече и по-точни удари. Българинът се активизира след третия рунд и на няколко пъти успя да нацели много тежко Циганина, но това не беше достатъчно.
"Дос Сантос не е случаен боец, бивш шампион. Багата се раздаде", коментира след срещата треньорът на Иванов Пламен Паскалев. Самият бразилец се изказа ласкаво за Багата.
"Благой е много корав. Ти имаш място в UFC", обясни Циганина, който направи първия си мач от 14 месеца насам.
По време на двубоя южноамериканецът игра нечисто. Той на четири пъти бръкна в окото на Багата и получи две устни забележки от рефера Хърб Дийн. Това предизвика недоволството на част от бойците.
"Дос Сантос спечели, но Хърб Дийн можеше да бъде малко по-строг с предупрежденията за отворени пръсти на ръцете", смята една от най-големите звездите в ММА Сара Кауфман.

Росен Димитров: Тактически загуби

Благой Иванов е допуснал тактическа грешка, смята един от най-близките приятели на Багата и негов дългогодишен съотборник в националния отбор по самбо Росен Димитров-Близнака.
"Загуби мача, защото не тръгна да бори Дос Сантос - отбеляза Росен Димитров. - Беше надигран тактически. Можеше да пробва някое хвърляне и контрол в клетката. Прие силната страна на съперника. Мачът беше сравнително равностоен. Бразилецът е по-опитният страйкър. Чувства се по-спокоен в стойка."
Според Димитров самото участие на Багата е невероятен успех.
"Това е най-големият опит, който може да събере. Видя се, че дяволът не е толкова черен - допълни Росен Диимтров. - Багата може да бие много голяма част от бойците в тежка категория. Има нужда да наблегне още на кардиото. Да разполага с повече въздух за петте рунда."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа

Напишете дума/думи за търсене