Наум Шопов направи плочки на корема, но яде всичко

Младият актьор и лекар често публикува снимки в социалните мрежи, на които показва стегнатото си тяло.

Актьорът вече е дипломиран лекар

“Да харесваш начина, по който изглеждаш, е въпрос на избор. Аз тренирам от около 6 години. Периодът между двете снимки е около 3 години, а основното, което се е променило, е най-важният фактор - начинът ми на хранене. Не е срамно да се разхождате с кутии с домашно приготвена храна. Не е толкова трудно да намерите 40 минути да се раздвижите. Аз правя и двете неща всеки ден. Не ви казвам да се забиете във фитнеса, просто бъдете активни всеки ден и мислете с какво се храните, защото не можеш да надтренираш лошата диета. Звучи доста по-сложно, отколкото всъщност е. Щом аз мога, значи можете и вие.” Това написа наскоро в профила си във фейсбук под две снимки, показващи видимата промяна в тялото му, 25-годишният Наум Шопов. 

Наум Шопов преди 3 г. (вляво) и сега.
Наум Шопов преди 3 г. (вляво) и сега.

Той доби популярност с ролята си в “Откраднат живот”. Наум е наследник на актьорския род Шопови - дядо му е Наум Шопов, а и баща му - Христо Шопов. Пред актьорската професия обаче младият Шопов избира медицината, макар видимо талантът да тече във вените му.

“Снимката, в която съм пълничък, е в края на зимния период.

Преди време

използвах зимата,

за да качвам

килограми,

защото в пространството се върти една идея, че трябва да ядеш много, за да качваш килограми. Аз дълго време вярвах в тази идея. Но както се вижда, вече не я подкрепям и се старая да не напълнявам в зимния период. Въпреки, че не спирам да се движа”, разказва Наум Шопов.

С този призив и две снимки - отпреди 3 години и сега, той предизвика вълна от коментари, хвалби и медийни публикации. Но това не е първият му апел към хората да спортуват и да се хранят здравословно. Младият Шопов често публикува в социалните мрежи свои статуси и снимки с вдъхновяващи послания. 

Един от кадрите, показващи изваяното тяло на младия лекар и актьор.
Един от кадрите, показващи изваяното тяло на младия лекар и актьор.

“Смятам, че трябва да показвам на хората, и то не само аз, ами всички, които го правят, че не е толкова сложно и трудно”, казва младият лекар актьор. И допълва, че всеки може да се научи да го прави. Според него е много важно хората да се движат и да се хранят здравословно, защото това е един от основните фактори, които определят това ние да сме здрави максимално дълго време. Това е мотивацията му да публикува снимки и да споделя с всички приятели и последователи в социалните мрежи начина, по който изглежда.

Мотивацията да се промени толкова дошла от само себе си. Преди около 6 години започва да тренира, към спортния режим

успява да запали и

приятелката си Теа,

която също показва

перфектна физическа форма

на снимките, които младият Шопов публикува.

“Тя започна да тренира, след като аз започнах да спортувам първи. Двамата обичаме да си готвим, да хапваме разни неща и сме се пригодили един към друг така, че хем да си хапваме вкусни неща, хем да изглеждаме в завидна форма. И в дългосрочен план да съхраним здравето си”, казва актьорът лекар. 

И Теа, приятелката на Наум, също е в перфектна физическа форма.  СНИМКИ: ЛИЧЕН  АРХИВ
И Теа, приятелката на Наум, също е в перфектна физическа форма. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

В менюто им обаче няма табута. От време на време си позволяват и “забранени” хранени, а Шопов дори си хапва по нещо сладко всеки ден. Старае се да спазва калориите, от които има нужда през деня. В тях вмества максимално здравословни храни като се старае менюто му да подкрепя това, което прави в залата, да се чувства добре и да бъде здрав.

“Въпросът не е в

неяденето на някакви

неща, а в дозата им

Дозата прави отровата, сме учили в медицината. Това е нещо, в което вярвам и следвам.”

Лекарят актьор намира време за тренировки дори в почивките мужду снимките на сериала “Откраднат живот” и подтиква колегите си актьори да се включват във физическите занимания. В профилите му в социалните мрежи има и кадри от тренировки на снимачната площадка.

“В общи линии тренирам всеки ден. Много по-трудно ми е да не отида да тренирам, отколкото да отида. Това е нещо, което определено ми отнема повече дисциплина и самонавиване. Ако имам възможност, тренирам абсолютно всеки ден. Или ако не тренирам, се старая да съм активен, разхождам се”, казва той. 

Двамата често позират заедно.
Двамата често позират заедно.

В сериала “Откраднат живот” Наум Шопов влиза в ролята на коремния хирург д-р Борис Тасев. В реалния живот преди дни завърши медицина. В последните години наследникът на Наум и Христо Шопови успяваше успешно да балансира между истинската медицина и екранния си образ и се справя повече успешно. Преди дни взе и последния - по ирония на съдбата - точно по хирургия.

“Вече съм преборил всички изпити в следването си по медицина и ми предстои дипломиране. Така че вече съм избутал следването си, до момента съм взел над 60 изпита. И това не е толкова страшно”, казва Шопов-младши. След това той ще се насочи професионално към пластичната хирургия. Преди време младият лекар бе на специализация в голяма клиника за пластични интервенции, а сега намеренията му са да се занимава професионално с това.

“На този етап съм се насочил натам. Не мога да дам категоричен отговор дали това ще е, или нещо друго. Но за момента със сравнително голяма сигурност, доколкото е възможно,

ще се занимавам и

специализирам

пластична и

реконструктивна

хирургия”,

обясни Шопов. А съвсем скоро той ще разбере и каква ще бъде съдбата на екранния д-р Тасев. Предишният сезон завърши с хепиенд за него, като се събра с милионерската съпруга Ина Фотева, която е бременна с детето им.

“Нещата в сериала “Откраднат живот” вървят натам д-р Тасев да стане баща. Какво точно ще стане с него обаче, предстои да разбера и аз, тъй като още не са дошли сценариите. Но съвсем скоро започваме снимки на шести сезон. Не мога да кажа точна дата. Наесен ще гледате нов сезон”, казва Наум Шопов-младши. 

Теа и Наум обичат да се снимат в ексцентрични пози.
Теа и Наум обичат да се снимат в ексцентрични пози.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене