Те са бъдещето!

Великолепната седморка таланти събраха очите на феновете в Русия

Килиан Мбапе беше избран за най-добър млад играч на световното първенство в Русия. Суперзвездата на "Пари Сен Жермен" впечатли, но той не беше единственият младок, блеснал по време на футболния маратон.

Специално за читателите на "България Днес" представяме Великолепната седморка на талантите от Мондиал 2018.

Килиан Мбапе (19)

Светът беше шокиран, когато "Пари Сен Жермен" извади 180 млн. евро за 18-годишния тийнейджър. Година по-късно златните крака на бързака започнаха да се изплащат.

Едва преди 15 месеца Мбапе беше повикан за пръв път в националния отбор на Франция. За отрицателно време крилото заслужи титулярното място, а в Русия вече нямаше кой да го спре.

Той донесе победата над Перу и стана най-младият футболист на Франция с попадение на световно първенство. Суперталантът отбеляза две попадения над Аржентина (4:3) и изкара дузпа, с което беше избран за играч на мача. Четвъртият гол за него в Русия дойде в най-важния мач - финала срещу Хърватия.

Страхотните умения веднага доведоха до сравнение с бразилците Пеле и Роналдо. Дали ще успее да ги задмине? Само бъдещето ще покаже.

Анте Ребич (24)

Анте Ребич беше една от изненадите в титулярния състав на Хърватия за световното първенство. 24-годишното крило на Фиорентина не беше обличал фланелката на "шахматистите" между юни 2015-а и ноември 2017-а. Талантът вкара страхотен гол срещу Аржентина, а освен това непрекъснато тормозеше защитата на съперника.

Ребич беше спънат в продълженията срещу Дания, но Лука Модрич пропусна дадената дузпа. Със своята бързина звездата на "Айнтрахт" се вписва перфектно в агресивната постановка на Хърватия.

Ирвинг Лозано (22)

Мексиканците показаха отличен футбол на мондиала, а голямото откритие беше 22-годишният Ирвинг Лозано. Той вкара единствения гол, който положи началото на края за световните шампиони Германия.

Във втория двубой срещу Южна Корея крилото даде решителната асистенция на Чичарито за победата с 2:1.

Лозано игра във всичките четири мача на тима. С подобно представяне мексиканецът почти сигурно ще бъде продаден прескъпо от неговия настоящ тим "ПСВ Айндховен".

Сергей Милинкович-Савич (23)

Изключително рядко футболист може да стане причина за уволнение на национален селекционер. Сергей Милинкович-Савич направи точно това в навечерието на световното първенство. Той не беше повикан от бившия наставник на "Левски" Славолюб Муслин и това струваше поста на опитния спец.

Савич участва и в трите мача на сърбите. Звездата на "Лацио", наричан сръбския Пол Погба, беше в основата на добрите игри, но малко не стигна на "плавите" да излязат от групата.

Родриго Бетанкур (20)

Полузащитникът на "Ювентус" подхранваше с точни пасове звездите Единсон Кавани и Луис Суарес. Само девет месеца след като получи първата повиквателна за националния тим от Оскар Табарес, 20-годишният младок се утвърди като титуляр.

Неговите качества блеснаха в осминафинала срещу Португалия. Той изведе Кавани за победното попадение.

Бетанкур играе прекрасно с двата крака и не се притеснява да влиза в твърди единоборства.

Александър Головин (22)

Руският полузащитник блесна за пръв път през 2013-а, когато спечели европейската титла до 17 г. Головин демонстрира своята класа в първия мач от мондиала срещу Саудитска Арабия. Той даде две асистенции и вкара от пряк свободен удар.

Вече четвърта година халфът е основна част от тима на ЦСКА (Москва), но европейските грандове вече се облизват за него.

Джордън Пикфорд (24)

Вратарят на "Евертън" направи своя дебют за националния отбор през ноември 2017-а, но въпреки това Гарет Саутгейт избра него за титуляр на световното първенство. Пикфорд се отблагодари със стабилна игра. Той спаси дузпа на Карлос Бака. С нея класира "трите лъва" за четвъртфинала, където не пусна нито един гол при успеха с 2:0.

Усилията на стража допринесоха за първо достигане на Англия до полуфинал на световно първенство от 1990 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене