IRON MAIDEN кацат със собствен самолет в Пловдив, 60 000 се изсипват за рок феста

СНИМКА: Архив

Култовата група Айрън Мейдън ще се приземят със собствен самолет на летище "Пловдив" за концерта си в неделя. Групата ще изнесе последния концерт, който започва в 21,30 и ще приключи в 23 часа, обяви организаторът от София Мюзик Ентърпрайсис Иван Несторов - Амебата.

Над 60 000 души очаква той в петък, събота и неделя за второто издание на Hills of Rock, което ще се проведе на Гребната база. В петък ще свирят Sabaton, а в събота - Judas Priest. Западното платно от бул. "Копривщица" се затваря и се превръща в паркинг. "В пловдивските хотели от два месеца няма нито едно свободно място за трите дни по време на фестивала", каза кметът Иван Тотев. Билетите също почти са продадени. В деня на концертите ще има билетен център до Гребната база.

"Пловдивският фест стана известен в Европа. Бяхме принудени да откажем на групи, защото няма къде да ги вместим", допълни Несторов. През първите два дни той очаква публика от по 15 000 души, а в неделя - 25 000.

Сцената идва от Унгария с 15 тира. Тя е грандиозна - 25 метра дълга и 15 метра в дълбочина. Огромен видеопул с 15 камери ще заснема от всички стран

Вратите за концертите се отварят в 16,30 часа. Хората ще бъдат проверявани за непозволени предмети, а също и билетите им с електронни устройства. След като мине контролът, посетителят ще получава гривна според билета, който си е купил. Тридневният е 150 лева, двудневният - 100, а за неделя е 80 лева.

Нещо като малко рок градче се изгражда на Гребната база. Ще има две кухни за вип артистите и за по-второстепенните. 600 души обслужват събитието. Предвидени са дори стаи за масажи. Ще се продават на няколко пункта безалкохолни, бира и храна. Има и зона за релакс с душове.

"Предполагам, че след концерта Айрън Мейдън няма да останат да нощуват", каза Несторов. Кметът Иван Тотев призова хората да избягват да ползват коли. Градският транспорт ще работи до 00 часа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене