Арт фестивал на занаятите събира в Царево майстори от цяла България

Фестивалът на занаятите в Царево е един от най-чаканите през лятото.

Летен фестивал на творческите занаяти и изкуствата ще събере в Царево талантливи майстори от цялата страна, които чрез своите умения ще разкрият собствената си представа за живота.

Освен това те ще предадат доза талант на любознателните посетители, които могат не само да разгледат работилниците, но и да изработят сами сувенири за спомен от лятната си ваканция на морето.

Зоната край централния площад на морското градче ще се превърне в меката на занаятите от 26 до 30 юли. Фестът е традиционен, но за първи път това лято се включват и дърворезбари от цяла България.

За трета поредна година отваря работилница по грънчарство на майсторка от Троян, която прави истински чудеса от глината.

"Сред останалите занаяти, които ще покажем, е свещолеене и работа с вълна по стара технология. Ще има и по-модерни занаяти, жена от Пловдив ще демонстрира интересна техника с хартия, чрез която прави уникални предмети за бита", разкрива Лъчезар Димитров, който заедно със своя съмишленик Михаил Милев за пореден път организират фестивала в Царево, в прекрасно сътрудничество с общината.

"Идеята ни е да покажем на публиката колко много труд е вложен във всяко нещо, изработено от талантливите майстори. А като провокираме зрителите да пробват, някой може да открие неподозиран талант в себе си и да продължи да се занимава с изкуство", споделя Лъчезар Димитров. За да е още по-атрактивно събитието, занаятчиите ще са заобиколени от музиканти и циркови артисти, ще има и впечатляващо огнено шоу.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене