Хари и Меган посетиха изложба за Мандела. Внучка му: Те са блестящ пример за младите (Снимки)

Хари и Меган заедно с внучката на Нелсън Мандела

Херцогът и херцогинята на Съсекс се срещнаха със Замасвази Дламини-Мандела, внучка на Нелсън Мандела. Срещата се състоя при откриването на изложба, отбелязваща 100-годишнината от рождението на Мандела. Изложбата проследява живота и кариерата на бившия държавен глава на Южна Африка.

Внучката на бореца за свобода каза, че е чест Хари и Меган да посетят събитието, като тя нарече двойката блестящ пример за младите заради решението им да подкрепят справедливостта и честността, пише Би Би Си.

Херцозите получават покана заради благотворитителната работа на принца в Южна Африка. През 2008 г. принц Хари посети килията на Мандела на остров Робен, където той е бил затворен в продължение на 18 години, тогава също се запознал с вдовицата на Нелсън - Граса Макел.

Бившият посланик на Южна Африка г-жа Дламини Мандела описа изложбата, илюстрираща живота на Мандела от активист до президент като изключително важна. 

На откриването на изложбата присъства и Андрю Млангени, бивш затворник, лежал заедно с Мандела, който се пошегува, че няма да измие ръката си с месеци след ръкостискането с Хари и Меган.

 Това е първият път, в който, изложбата обиколила света, е показана в Обединеното кралство, където ще бъде отворена за посещение до 19 август. 

Превод и редакция: Мартина Димитрова

Снимки: Ройтерс
Снимки: Ройтерс
Меган Маркъл
Меган Маркъл

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене