През 5 планини

Ива Петрони ни води на едно невероятно приключение, включващо 260 километра, пет планини и някои от най-красивите и спиращи дъха гледки, на които човек може да се наслади в България.

В “През пет планини” поемаме по българската част от европейския туристически маршрут Е-4, която минава през Витоша, Верила, Рила, Пирин и Славянка и прекосява както популярни туристически дестинации като Черни връх, Седемте рилски езера, Мальовица, Вихрен, Кончето и Тевното езеро, така и слабо посещавани, но също толкова вълшебни като труднодостъпния връх Капатник и сякаш извадената от приказките земя между хижите “Предел” и “Яворов”.

Пътеводителят е насочен към хора, които може и да не разполагат с възможност да изминат целия път наведнъж – дали поради липса на време или заради недостатъчна подготовка. Затова и всеки от 13-те етапа на маршрута е описан като отделно пътуване, осъществимо без проблеми за ден или два, с всичката необходима информация за прехода.

Книгата съдържа и полезни схеми, карти и съвети за безопасност. Освен това в изданието са събрани истории за хората, срещнати в планината, и ни разкриват по-трудното катерене – онова вътре в човешките души.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене