Вдовецът на писателката Колийн Маккълоу спечели дело за наследството й

Писателката Колийн Маккълоу Факсимиле: The Australian

Овдовелият съпруг на австралийската писателка Колийн Маккълоу, по чийто бестселър "Птиците умират сами" беше заснет телевизионен сериал, спечели оспорвано съдебно дело за наследството й, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Рик Робинсън, който беше женен за Колийн Маккълоу 32 години, водеше дело със Селва Антъни, управителката на наследството и близка приятелка на съпругата му, предаде БТА.

Колийн Маккълоу почина на 77-годишна възраст на о-в Норфолк през 2015 г. В завещание от 2014 г. тя остави всичко на фондация на университета на Оклахома, на която е сред основателите. Антъни твърдеше, че Робинсън се е възползвал от лошото здраве на съпругата си и й е повлиял да промени завещанието си през октомври 2014 г., четири месеца преди смъртта си, като остави на него цялото си състояние.

По времето, когато е написано първото завещание в Сидни, Антъни казва, че Колийн Маккълоу е "изритала" Рик от живота си, защото имал любовница.

Решението е на върховния съд на щата Нов Южен Уелс. Според него не е установена принуда за написване на второто завещание и Робинсън е единствен наследник, защото двойката е изгладила отношенията си.

В съда Рей Робинсън разказа, че съпругата му е предложила да си намери любовница и той сам й е казал за връзката си, защото островът, на който са живеели е "твърде малък за каквато и да било тайна".

Състоянието, което оставя Колийн Маккълоу, е 2,1 австралийски долара (1,5 милиона щатски долара). Тя издава 25 романа, като последният "Време за мечти" е публикуван през 2013 г. Колийн Маккълоу продължава да пише въпреки многото си здравословни проблеми, като накрая диктува, защото е почти сляпа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса
Стоичков на върха на щастието - стана дядо на внук!
Тейлър Суифт и приятелят й Травис Келси няма да присъстват на Мет Гала 2024
Празникът на Лили - без много шум, но окъпана в любовта на феновете
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща

Напишете дума/думи за търсене