С цена от 70 млн. евро Алисон става най-скъпият вратар

Алисон

Бразилският национал Алисон Бекер стана най-скъпият вратар в историята, след като "Ливърпул" се договори с "Рома" да го закупи за около 70 милиона евро, стана ясно вчера.

Точната сума не е съвсем ясна, защото "мърсисайдци" ще платят на първо време 62,5 милиона евро, но в зависимост от представянето на стража в касата на римските "вълци" ще влязат допълнителни няколко милиона и тоталът може и да надвиши малко 70-те милиона.

"Щастлив съм, мечтата ми да играя за толкова голям клуб се сбъдна. Бъдете сигурни, че ще се раздавам напълно във всеки мач", казва Алисон в първото си изявление като футболист на "Ливърпул".

Така Алисон става най-скъпият вратар в историята, като досегашният рекорд се държеше от легендата на "Ювентус" Джанлуиджи Буфон, който премина от "Парма" в Торино за 52,8 милиона евро през 2001 година. Сделката е повече от добра за "Рома", който привлече Алисон през 2016 година за 8 милиона евро.

Срокът на договора му с гранда от града на "Бийтълс" е за шест години, като информацията за това е неофициална. Очаква се Алисон да дебютира за "Ливърпул" на 11 август в контролата срещу "Уест Хям".

Сагата около вратаря на Бразилия бе много сериозна, като "Реал" (Мадрид) и "Челси" до последно искаха да привлекат стража на "Рома", но в крайна сметка той акостира в "Ливърпул".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене