Валя Балканска открива с "Дельо хайдутин" в Матера 50 г. от стъпването на Луната

Светлана Куюмджиева обяви пред италианският министър на културата Алберто Бонисоли, че Пловдив и Матера ще реализират 10 съвместни проекта. Снимка: Евгени Цветков

Космическата Валя Балканска открива в Матера с "Излел Дельо Хайдутин" грандиозното честване по случай 50 г. от стъпването на Луната. Това е един от гвоздеите в програмата на италианския град, който заедно с Пловдив през 2019 г. е европейска столица на културата. Точно тогава се навършват и 40 г. от полета на Георги Иванов в Космоса, съобщиха от фондация "Пловдив 2019", която поема разноските и хонорара на Валя Балканска. Тя ще пее на обсерваторията, която се намира в областта Базиликата, а наблизо е заснет и филмът "Страстите Христови".

10 съвместни проекта ще реализират Пловдив и Матера през 2019 г., съобщи артистичният директор на фондацията Светлана Куюмджиева. Един от тях е печене на хляб, където имало сходни традиции между двата града в приготвянето на насъщния.

Италианският министър на културата Алберто Бонисоли, който е пловдивски зет, е категоричен, че двата града ще изненадат света и Европа догодина.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене