Пътят към ада

Алкохолът не прости на Газа

Пътят към ада освен с добри намерения, често е постлан с купища пари. Криволичи през леглата на красиви, но опасни жени. Полят е обилно с алкохол и наркотици и свършва в страшния капан на депресията и безизходицата.

Драмата на разорения и бездомен Еманюел Ебуе, един от обичаните футболисти на "Арсенал" от ерата "Арсен Венгер", разтърси света. И разтвори незараснала рана, кървяща в тъмната страна на спорта. Понякога има обратен път и от ада, но той е труден и несигурен. Доказва го съдбата на Пол Гаскойн, Джордж Бест, Георги Соколов и още много като тях...

Кошмарът

на Газа

Пол Гаскойн е любимецът на Англия от 90-те години, когато националният отбор на страната играе полуфинал на световното в Италия.

Феновете обичаха играта на Гаскойн
Феновете обичаха играта на Гаскойн

Британците отпадат на полуфинала на Мондиал '90 от Германия след дузпи, а снимка на плачещия Газа обикаля света.

Пол прави страхотна кариера като играч, но дори на върха на славата не може да надмогне страстта към алкохола. След като спира със спорта, Гаскойн деградира до пълна развалина. Семейството му е разбито, лечението в скъпи клиники го разорява.

Сега Газа е в един от спокойните си периоди и се появи на световното в Русия трезвен и свеж.

Футболният

бийтълс

"Похарчих много пари за жени, алкохол и коли. Останалите просто ги пропилях."

Думите са на гениалния футболист на "Манчестър Юнайтед" от 60-те и 70-те години Джордж Бест.

Джордж Бест блести на терена
Джордж Бест блести на терена

Безумно талантлив, любимец на жените и душа на компанията, Бест е наричан футболният бийтълс заради обожанието на тълпите, скандиращи името му на всички стадиони.

Но краят му е тъжен
Но краят му е тъжен

Алкохолът побеждава и него. Джордж успява да се откъсне донякъде от порока и работи успешно като фуболен коментатор, след като се отказва от футбола. Но здравето му е безвъзвратно увредено от годините на безпаметни запои. Бест умира през 2005 г. на 59-годишна възраст.

Ебуе е на

улицата

Котдивоарецът игра 7 години под ръководството на Арсен Венгер в „Арсенал“. Френският специалист го взима с цел да подсили непобедимия състав на "артилеристите" през лятото на 2004 г.

Ебуе изживя зведни мигове с "Арсенал"
Ебуе изживя зведни мигове с "Арсенал"

След дълъг престой на Острова Ебуе сменя рязко атмосферата и се мести в турския „Галатасарай“. Там той печели първата си титла в кариерата. През 2016 г. преминава в Съндърланд, където не изиграва нито един мач. След това за Емануел става кошмарно.

През 2017 г. той обявява пред британския таблоид "Мирър", че е бездомен заради развода си и лоши инвестиции, които е предприел.

А сега е бездомник
А сега е бездомник

Преди около седмица Ебуе бе арестуван с обвинения за палеж. Той е пуснат под гаранция, но делото тепърва започва да тече.

Падението

на Рабех

Феновете на "Левски" го помнят като проваления, но много талантлив защитник.

През 2007 г. е привлечен при "сините", а Станимир Стоилов възлага големи надежди на младия бранител. В мачовете, в които Рабех взима участие, се представя на ниво. Извън терена той е друг човек. Постоянни проблеми с алкохола и дисциплината го разделят с клуба през 2010 г.

Рабех игра добре за "Левски"
Рабех игра добре за "Левски"

Три години по-късно защитникът е арестуван в Мароко за притежание на наркотици. Присъдата е 36 месеца затвор.

Но се провали извън терена
Но се провали извън терена

През 2017 г. Рабех е нападнат в гръб пред дома си от двама души. Той е наръган, но животът му е извън опасност, защото лекарите реагират бързо.

Робиньо е

осъден

Ако си спомняте тима на "Реал" (Мадрид) между 2005 и 2008 г., ще се сетите за дребничкото крило, определяно за следващия Роналдиньо.

Робиньо записа над 100 мача за "белия балет", отбелязвайки 25 гола. Трансферът в "Манчестър Сити" го задърпа надолу.

Робиньо с фланелката на "Реал"
Робиньо с фланелката на "Реал"

При "гражданите" той не успя да се наложи. След няколко кратки престоя в "Сантос" и "Милан" Робиньо бе обвинен в групово изнасилване на албанско момиче през 2013 г.

В края на миналата година Робиньо бе признат за виновен от милански съд. Бразилецът получи наказание от 9 години затвор.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене