Това се случва с тялото, ако намалим консумацията на сол

снимка: Pixabay

В съвременния свят всички консумираме твърде много сол - дори и хората, които се опитват да се хранят здравословно. Причината е, че натриевият хлорид се съдържа в почти всички продукти. Излишъкът от сол води до проблеми със стомаха и отоци, повишава риска от заболявания на бъбреците и сърдечносъдови болести. Предлагаме ви кратък списък на положителните промени, които ще настъпят в тялото ви, ако съкратите количеството на солените ястия в менюто си.

Няма да се събуждате с отекло лице

Един от най-неприятните странични ефекти на превишаването на дневната доза сол са отоците, които възникват заради задържането на вода в тялото. Водата може да се натрупа във всички тъкани, поради което на сутринта да се събудите с отекли крака, ръце и, най-неприятното, лице.

Най-лесният начин да избегнете този проблем е да не хапвате солени храни на вечеря. Ако това не помогне, намалете количеството на солта във всекидневното си меню.

Средната дневна норма сол за възрастния човек не превишава 15 г. В това количество влиза и солта, съдържаща се в продуктите и подправките, които добавяме към ястията.

Целия текст четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене