20 дни преди шестата годишнина от сватбата им Ники Илиев обяви, че се е разделил със Саня

Ники и Саня на почивка в Гърция преди няколко години

По-малко от 20 дни преди да отбележат шестата годишнина от сватбата им, Ники Илиев обясни публично, че се е разделил със съпругата си. “Със Саня не сме заедно. Не съм го крил, но не желая да навлизам в повече подробности. Засега не искам да говоря за това. Твърде лично е”, каза актьорът, който е и режисьор, във вторник, 7 август, пред “24 часа”.

Така сложи край на спекулациите по жълтите медии, които ту го скарваха и разделяха, ту го сдобряваха и събираха с красивата му съпруга. И Ники, и Саня винаги са предпочитали

да пазят случващото

се в личния им живот

за себе си

Отказваха да отговарят на нелепите лъжи и измислици по клюкарските вестници и сайтове. Но сега Илиев избра да каже истината за отношенията си със законната му половинка. Самата Саня също за първи път показа тъгата си публично, като публикува две свои снимки, към които написа: “Когато те прострелят в сърцето, но имаш силата да продължиш” и “Всичката любов, от която се нуждаем, е в самите нас”.

Саня пусна този кадър в профила си в инстаграм, към който написа: “Когато те прострелят в сърцето, но имаш силата да продължиш”.
Саня пусна този кадър в профила си в инстаграм, към който написа: “Когато те прострелят в сърцето, но имаш силата да продължиш”.

Двамата се разделят, след като се срещат за първи път на снимачната площадка, играят заедно в сериал, правят три много успешни игрални филма, а и своя актьорска школа.

Запознанството им е отпреди десетина години на кастинг за нова тв продукция. По това време Ники е вече добре познат – работи като модел, бил е водещ на тийнейджърското издание на БНТ “Мело тв мания”. Поканен е на прослушване, на което му дават да изиграе влюбена двойка с една млада и много красива актриса.

“Още в началото усетих нещо по-специално”, ще разкаже след време той. Тръпката, която сякаш го удря като гръм от ясно небе, не отминава, а напротив – дори се усилва като класическото влюбване от пръв поглед. Ники е впечатлен от красотата, излъчването и нежността на Саня.

Ники Илиев се запознават на кастинг.  СНИМКА: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА
Ники Илиев се запознават на кастинг. СНИМКА: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА

Те започват снимки на сериала “Забранена любов”. Влизат в ролята на Мартин и Елица Константинови, играят брат и сестра. Имат доста общи сцени и постепенно актьорът открива още нови черти у Саня, които го карат да се влюбва все по-силно в нея. Харесва му, че

колкото и крехка

да изглежда външно,

има силен и

решителен характер

и отстоява мнението си докрай. Харесва му категоричността ѝ и липсата на лицемерие.

Тя обаче не може да му се довери веднага. Вече е преживяла една дълга връзка с друг актьор – 7 г. е с Деян Донков. Но в същото време и тя е променена – вече знае накъде иска да се развива, има вътрешна хармония, а и усеща колко силни и чисти са чувствата на Ники и че може безрезервно да му се довери. Не след дълго идва предложението за брак. Ники подготвя всичко в хотела, където са на празника – и вечерята на свещи, и листенцата от рози, разпръснати наоколо, и годежния пръстен. Когато я пита дали иска да му стане жена, тя веднага се съгласява. Но сватбата идва няколко години по-късно, когато двамата вече са преживели общи върхове и спадове, напаснали са характерите си, направили са първия си общ филм.

 Премиерата на “Чужденецът” е на 16 март 2012 г. Оригинален сценарий, прекрасна музика, добра актьорска игра и международна звезда – Кристоф Ламбер, сякаш предвещават успеха на лентата, която обикаля куп фестивали и печели награди, включително и от този за комедийно кино в Лос Анджелис.

Ники и Саня играят главните роли, като голяма част от действието се развива във и около селата Лещен и Ковачевица. Ето защо именно там избират да се врекат един на друг същата година.

Приказна и нереално красива - така говорят за сватбата им и сега всички гости, които са поканени да присъстват на нея. Организацията по нея започва само няколко месеца преди това. В началото идеята на Саня и Ники е двамата да се оженят на поляна в гората над Лещен. Малко преди сватбата променят мястото на церемонията, след като откриват нов терен, който е част от къща в Ковачевица. Харесва им, защото се оказва, че има не една, а две поляни - по-малка и по-голяма, близо една до друга.

Сватбата им е два

дни – в петък,

на 24 август 2012 г.,

сключват

граждански брак,

а на следващия ден, 25 август, е църковната венчавка.

Ники и Саня на венчавката си на 25 август 2012 г.  СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ И ИНСТАГРАМ
Ники и Саня на венчавката си на 25 август 2012 г. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ И ИНСТАГРАМ

Свидетелите на бракосъчетанието са само родителите на младоженците, както и някои от роднините на Ники от Банско - родът му по майчина линия са потомствени банскалии. На венчавката, водена от поп Георги, са поканени около 60 гости. Тя е сякаш извадена от приказките - малката поляна е цялата украсена с бели полски цветя и рози, има и арки, под които младоженците преминават в началото на церемонията. След това всички се местят на голямата поляна, където купонът продължава в акомпанимент на музиката на “Акага” на живо.

Ники и Саня не държат на традиционните ритуали за сватба. Така например не обикалят всяка маса поотделно за наздравица с близките си, а гостите сами поставят подаръците си върху отделената за случая маса. Хвърлянето на жартиера също не е традиционното. Саня само го подава на Ники - без танци и завързване на очите на младоженеца, а той го хвърля към своите приятели.

Саня добавя фамилията на Ники и така вече е Борисова-Илиева. След церемонията новото семейство заминава на меден месец в Сицилия - това е и сватбеният подарък от майката на младоженеца проф. Мирослава Кадурина.

Малко след като се връщат от Италия, Ники и Саня се захващат пак с работа - ходят на фестивали с “Чужденецът”, а и подготвят втория си игрален филм - “Живи легенди”. Ники пак е режисьор и играе една от главните роли редом до Саня. Партнират им Орлин Павлов, Любомир Ковачев, Димо Алексиев. И за втората си лента Ники Илиев

ангажира голяма

световна звезда -

Микеле Плачидо,

в когото бяха влюбени всички жени, когато изигра Корадо Катани в “Октопод”.

“Живи легенди” е за група приятели, които се срещат за първи път след много години, за да разберат, че никой от тях не е имал шанса и смелостта да последва мечтите си. Историята, която преплита и две любовни завръзки, може да се случи навсякъде и на всеки. Затова и когато излиза на голям екран през 2014 г., втората лента на Илиев се харесва от публика и жури у нас и по големи фестивали навън. За да го представят, Ники и Саня пътуват до Виена, Прага, Лос Анджелис, Рим. Вземат две награди от международен филмов фестивал в Румъния, както и приза за най-добра игрална лента от “Манхатън филм фестивал”.

По-малко от две години, след като на голям екран излиза втората му лента, Ники Илиев започва снимки на третата - “Нокаут или Всичко, което тя написа”. За него ангажира друга голяма звезда - американския актьор Гари Дърден, станал популярен от криминалния сериал “От местопрестъплението”.

Ники Илиев и Саня Борисова с Гари Дърден на премиерата на “Нокаут или Всичко, което тя написа” в края на миналата година.  СНИМКА: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА
Ники Илиев и Саня Борисова с Гари Дърден на премиерата на “Нокаут или Всичко, което тя написа” в края на миналата година. СНИМКА: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА

В новия филм главният герой е бивш шампион по бойни изкуства, който е приключил със спортната си кариера и е загубил много пари по съдебни дела. Той изкарва прехраната си, като пее и свири на китара в клубове в Ню Йорк. На едно такова място среща мъж, който превежда текстовете на песните му на езика на глухонемите заради сестра си, която отказва да говори.

За първи път

Ники Илиев не

участва във

филма си,

а се съсредоточава само върху режисурата. Дни преди у нас да кацне Гари Дърден, в началото на август 2016 г. Ники се захваща с още нещо - става един от режисьорите на мащабния сериал “Скъпи наследници”, който се прави за Би Ти Ви. От всички 170 заснети епизода Ники режисира 25.

Илиев не само пише сценария, той е и режисьор, и продуцент на филмите си. Съпругата му Саня също помага - участва в стилистиката на филма, в костюмите, помага за грима. Ники сам разказва, че това е нож с две оситриета - и заздравява, и вреди на връзката. “В някои отношения е добре, защото имаме общи теми, обща цел, в други отношения обаче вкарва допълнително напрежение, защото все пак понякога имаме различни виждания за някои неща”, разказа той в началото на годината пред “24 часа”. Горе-долу тогава се заговори, че има проблеми във връзката си със Саня.

Двамата са заедно на премиерата на “Нокаут или Всичко, което тя написа” в края на 2017 г. и подминават слуховете за раздяла. Почитателите им се надяваха всички те да са измислици, когато видяха и общите им снимки при участието им във филмовия фестивал на италианския остров Иския. Но след като се върнаха оттам, дойде и признанието на Ники.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене