Славиша поиска титлата!

Холмар Ейолфсон донесе победата на "Левски" срещу "Дунав"; Снимки: levski.bg

"Левски" има сили да се пребори за титлата на България през този сезон! Това е казал на футболистите си в съблекалнята новият треньор на отбора Славиша Стоянович.

Роденият в Сърбия специалист започна ударно престоя си при "сините" с две победи навън - срещу "Ботев" (Вр) (0:2) и "Дунав" (1:2). Преди това отборът удари и "Ботев" в Пловдив с 1:0. Така "Левски" временно оглави класирането в Първа лига преди снощния мач между ЦСКА-София и "Славия".

Славиша Стоянович се слави като много добър мотиватор. Той е дръпнал пламенна реч след обрата на Градския стадион в Русе. Треньорът бе много доволен от характера, който неговите играчи проявиха, и от желанието за атакуващ футбол. Стоянович е убеден, че "Левски" може да се бори за първото място, което не е печелил от десет години. Сърбинът със словенски паспорт все пак иска още широчина на състава и не крие желанието си за нови попълнения на няколко поста.

Същевременно в колектива на "сините" цари еуфория. Футболистите и треньорският щаб са пеели възторжени песни в автобуса на връщане от Русе. Играчите не крият, че са впечатлени от новия треньор, и се надпреварват да го хвалят. Като прероден под негово ръководство е холандецът Жерсон Кабрал. Той се превърна в герой на мача срещу "Дунав", като отбеляза първия гол и подаде за втория, дело на Холмар Ейолфсон.

"Левски" не бе записвал три поредни победи като гост в шампионата от септември 2016 година, когато Люпко Петрович бе треньор на "сините". Именно при сръбския специалист отборът за последно бе на първо място в класирането, преди сега отново да излезе начело при Славиша Стоянович.

"Трудно стигнахме до успеха, много тежък мач. Съперникът беше много добре построен. Показахме много концентрация и точно това ни помогна да вземем трите точки", коментира след двубоя Славиша Стоянович.

"Беше тежко, не загубихме главите си, когато ни вкараха. Бързо успяхме да изравним, после много често търсехме и втория гол. Важното е, че успяхме да обърнем резултата, и честитя на отбора си за този развой. Много важно беше, че вкарахме бързо изравнителен гол. Това ни помогна да останем концентрирани. И затова после стигнахме до удара на Обертан в гредата и хубавото центриране на Кабрал, след което дойде и голът", заяви сърбинът.

"Доволен съм от характера, но има още много да работим. Сега имаме много контузени, но се надявам голямата част от тях да се върнат и да имаме много по-голяма конкуренция в предни позиции. Не дадохме много пространства на съперника, играхме добре в защита. Мога да похваля отбраната си за представянето. Следващата седмица около 60-70% ще се върнат. Горанов се върна след само една тренировка и му трябва малко повече игрови ритъм. От 14 дни не беше тренирал, но той е добър играч и бързо ще навакса и ще се върне", продължи Стоянович.

"Със сигурност съм се надявал да спечеля първите си два мача, които бяха гостувания. Има още много да се играе, сезонът е дълъг. Има развръзка, поставили са се някакви параметри за селекцията, надявам се скоро да се привърши и с това, за да окомплектоваме отбора. Ще сме спокойни, когато това се случи. Аз не водих подготовката, но просто трябва да печелим точки. До септември трябва да печелим и когато дойде паузата за национални отбори, ще направим и една миниподготовка", завърши Славиша.

Славиша Стоянович се превръща в любимец на играчите
Славиша Стоянович се превръща в любимец на играчите

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог

Напишете дума/думи за търсене