Ел Маестро за "Копенхаген": Още сме живи, отиваме да бием!

ЦСКА вярва в отстраняването на "Копенхаген"

ЦСКА тръгна за Дания със закани за победа срещу "Копенхаген" в днешния реванш от Лига Европа. "Червените" загубиха първия мач с 1:2 в София, но въпреки това никой в лагера на "армейците" не е развял бялото знаме. Треньори и играчи са сигурни, че отборът по нищо не отстъпва на именития съперник и чудото е възможно. Начело с боса Гриша Ганчев ЦСКА замина за датската столица вчера сутринта, като на летището отборът се засече с този на "Лудогорец", който пътува за Босна за реванша със "Зрински".

"Момчетата вярват, че могат да спечелят в Копенхаген - каза треньорът Ел Маестро при заминаването. - Все още сме живи и не сме отпаднали. В първия мач се подведохме по емоциите и затова загубихме. Трябваше да сме по-спокойни и точно това искам за реванша. Аз им казах, че ние все още имаме шансове да продължим напред в турнира. Резултатът от първия мач не е добър за нас, но шансовете ни все още са живи. Може би напрежението върху нас ще бъде по-малко в сравнение с първия мач, но не знам дали това е добре. Ние няма какво да губим вече. Никой не очаква от нас да продължим напред. Трябва да се възползваме от шансовете, които се открият пред нас. Трябва да играем много емоционално, но в същото време трябва да се контролираме." 

Големите притеснения за "червените" са отново някой от играчите да не прегори. ЦСКА получи четири червени картона в последните пет мача. Именно за това шефовете и треньорите са предупредили играчите в никакъв случай да не се поддават на емоциите, както стана в първия мач при изгонването на Божидар Чорбаджийски. В противен случай футболистите са заплашени с глоби. "Играем малко по-емоционално, отколкото трябва - призна треньорът Ел Маестро. - Четири червени картона в 5 мача не е нормално. За тези картони не са причина единствено съдиите."

Ел Маестро има доста проблеми с наказани и контузени футболисти. Мача в Дания със сигурност пропускат изгоненият в първия мач Чорбаджийски и контузените Жеферсон, Жоржиньо и Енрике Рафаел. Под въпрос е Едвин Джеси, който не е напълно възстановен от травмата си, получена в първия мач. В групата след наказания се завръщат капитанът Николай Бодуров и халфът Кристиян Малинов. С отбора пътува и Станислав Манолев, който не е играл от три месеца заради контузия. "Джеси е почти готов - коментира Ел Маестро. - Той тренира с нас вчера. Шансовете му да играе не са малки. Не знам кога Жоржиньо и Жеферсон ще бъдат в състояние да се завърнат, но техните контузии не са толкова тежки. Жоржиньо все още е в процес на диагностициране, но най-оптимистичният сценарий за него е да се завърне в игра до няколко седмици, а не няколко месеца. Аз съм малко по-притеснен за Жеферсон, защото той вече трябваше да се върне в игра, но почувства отново болки. Бодуров и Малинов са много важни за мен и за отбора."

С отбора отново заминаха славните ветерани Димитър Якимов, Петър Жеков и Димитър Пенев. Те донесоха късмет в предишните две гостувания на ЦСКА в Лига Европа, когато бяха отстранени "Рига" и "Адмира Вакер". Мачът с "Копенхаген" на стадион "Паркен" е от 19,30 ч. и ще бъде предаван пряко по БНТ. Домакините очакват около 20 000 души посещаемост, а за феновете на ЦСКА е заделен един от секторите зад вратата с капацитет от 700 души. Цената на билета за българите е 23,5 евро. В София на стадион "Българска армия" ще бъде монтирана видеостена в сектор "А", на която останалите в България фенове могат безплатно да гледат мача.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене