Валидираха юбилейна пощенска марка за победата на кан Тервел над арабите

В Тервел днес бе дадено началото на ползването на юбилейна пощенска марка, посветена на 1300 години от победата на кан Тервел над арабите при Константинопол. Върху първия екземпляр от изданието печат поставиха кметът на добруджанската община Живко Георгиев, народният представител Даниела Димитрова и ръководителят на областната пощенска станция в Добрич инж. Светослав Гочев. Решителната битка се е състояла точно на 15 август 718 година и с поставянето на специалния печат Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията отбелязва важен момент от българската история, каза инж. Гочев.

Кметът на общината Живко Георгиев призова тервелчани да се гордеят с името на своя град и да прославят делото на кан Тервел, който, разбивайки арабите, подарява "една невероятна свобода на Европа", предаде БТА.

Автор на юбилейната пощенска марка е художникът Ненко Атанасов. Изданието е в тираж от 8000 броя, с номинална стойност 2 лева.

Церемонията по официалното валидиране на пощенската марка е първата от поредицата предстоящи прояви, посветени на историческото събитие, посочи Живко Георгиев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене