Експерименталния модул на китайската космическа станция завърши тестовете на задвижващата система

Снимка: bulgarian.cri.cn.

Експерименталния модул на китайската космическа станция завърши тестовете за задвижване на 31 юли, заявиха от Китайската корпорация за космическа наука и техника (CASC), предаде bulgarian.cri.cn.

Тестовете бяха проведени в западното предградие на Шанхай от 801 изследователски институт на 6-та академия на CASC. Основните компоненти на задвижващата система на експерименталния модул са инсталирани така, че да работят в открития космос. Двигателите и частите се представиха добре в изпитанието и не бяха регистрирани неизправности, което доказва достъпността на дизайна.

Двигателите за кабината на експерименталната космическа станция трябва да работят поне 15 години. Освен гаранциите за дълъг живот, дизайнерите трябва стриктно да спазват ограниченията за общо тегло на необходимите 36 двигателя.

Системата за задвижване ще бъде произведена в съответствие със сегашния дизайн. Според космическата програма на Китай, китайските учени ще пуснат основната кабина на космическата станция около 2020 г., а експерименталния модул ще бъде изпратен в космоса през 2022 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене