Жорди казва "чао" на „Герена“

Гомес бе сред най-скъпоплатените в "Левски"

Жорди Гомес вече официално не е футболист на "Левски". Халфът и "сините" се разделиха по взаимно съгласие и той ще продължи кариерата си в "Омония" (Никозия).

Испанецът се появи на "Герена" вчера преди тренировката на тима, видя "България Днес". Той влезе в съблекалнята и си взе довиждане със съотборниците си. След това се сбогува и със служителите на клуба. Даде и прощално интервю за клубната телевизия, след което уреди последните документи по раздялата си.

Гомес дойде в "Левски" миналото лято, като очакванията към него бяха огромни. Печелилият ФА Къп в Англия халф бе титуляр до последно, но така и не блесна с изявите си. Запомни се и с пропуснатата дузпа в редовното време на финала за Купата на България със "Славия".

Стоянович продължава да чака нови играчи
Стоянович продължава да чака нови играчи

Испанецът бе един от най-скъпоплатените футболисти на "Герена". Повече от него взимат само Габриел Обертан и Холмар Ейолфсон.

Бившият футболист на "Уигън", "Райо Валекано", "Съндърланд", "Еспаньол", "Барселона", "Суонзи" и "Блекбърн" през май се договори със "сините" за нов договор. След загубата от "Вадуц" в Лихтенщайн му бе казано да си търси друг тим. Причината е, че преди гостуването от Лига Европа, когато играчите не бяха получавали заплати близо два месеца, той си позволи да напише на дъската в съблекалнята - "No salary - no travel" ("Няма заплати - няма пътуване"). До подобно нещо не се стигна, тъй като собственикът Спас Русев говори с играчите. Още в деня на срещата реванш плати едната заплата, а няколко дни по-късно и другата.

Райнов се бе разбрал с "Левски"
Райнов се бе разбрал с "Левски"

Раздялата с Гомес остави дупка в средата на терена. Треньорът Славиша Стоянович гласеше за негов заместник Мартин Райнов. Трансферът на капитана на "Берое" пропадна в последния момент. С травма е и Антони Белмонт, който също може да играе на поста на испанеца. Така наставникът ще трябва да прекроява състава за двубоя със "Септември" или да разчита на юношата Илия Юруков.

В същото време "България Днес" разбра причината за пропадналия трансфер на Мартин Райнов от "Берое". Капитанът на старозагорци беше смятан за сигурно ново попълнение на "Левски". Той се беше разбрал за личните си условия и чакаше само да подпише договора си със "сините". Разминаване между двата клуба за начина на заплащане на освобождаващата клауза от 200 000 евро в контракта му доведе до замразяване на трансфера. От "Берое" искаха парите да им бъдат преведени на куп, а "Левски" - да плати на траншове. Двата клуба така и не се разбраха по този въпрос.

Гомес си стегна багажа от "Герена"
Гомес си стегна багажа от "Герена"

Факт е, че "сините" зациклят сериозно със селекцията. Откакто за старши треньор на клуба бе назначен сърбинът със словенски паспорт Славиша Стоянович, не е дошло нито едно ново попълнение. Специалистът на няколко пъти говори за това, че има нужда от играчи на различни постове - ляв и десен бек, халф и крила. За момента желанията му не се удовлетворяват, а трансферният прозорец скоро затваря.

Има слухове и за забавени плащания към някои играчи с договори с първия тим - предимно юноши, и служители на клуба. Феновете на "Левски" са в недоумение от пасивността на ръководството на клуба по повод срещата с "Милан", с която трябва да се отбележи годишнината на Георги Аспарухов. След много обрати организаторите на двубоя обявиха официално, че "Милан" е изпратил писмено съгласие да пристигне на 4 септември в София. От "Моко Солюшън" добавиха, че последната крачка е "Левски" да приеме двубоя и датата. До момента отговор от "Герена" няма.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Празникът на Лили - без много шум, но окъпана в любовта на феновете
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм

Напишете дума/думи за търсене