Путин тръгва на сватба в Австрия, вдига буря

КАРИН КНАЙСЪЛ

Путин тръгва на

сватба в Австрия,

вдига буря

Политическа буря в Австрия предизвика решението на външната министърка на страната да покани на сватбата си в събота руския президент Владимир Путин, когото едва познава. 53-годишната Карин Кнайсъл ще се омъжи за 54-годишния бизнесмен и предприемач Волфганг Майлингер. На церемонията в семейно имение в Южна Щирия е поканен и австрийският канцлер Себастиан Курц.

Кнайсъл отправила покана към Путин при скорошното му посещение във Виена и той приел. “Става дума за частно събитие и частна визита. Това няма да доведе до промени във външнополитическите позиции на Австрия”, заяви говорител на външното министерство в отговор на избухналото обществено възмущение. Австрийският депутат Михел Раймон дори призова Кнайсъл да подаде оставка, а ако откаже - Курц да я отстрани от поста.

На път за среща с германската канцлерка Ангела Меркел в Берлин Путин ще се приземи на летището в Грац и след това ще се качи на хеликоптер. Заради видния гост ще бъдат разположени няколкостотин австрийски полицаи.

“Жалко е, че Карин Кнайсъл превръща сватбата си от най-прекрасния ден в живота си в политическо събитие”, казват наблюдатели.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене