Китайска компания ще си сътрудничи с Австралия за лаборатория за тестване на технологии за вятърна енергетика

СНИМКА: bulgarian.cri.cn

Най-голямата китайска компания за вятърна енергия „Goldwind" ще си сътрудничи с Университета на Нови Южен Уелс в Австралия за създаването на първата лаборатория за тестване на технологии за производство на вятърна енергия, предава bulgarian.cri.cn.

Първият етап от меморандума за разбирателство подписан в Шанхай по-рано тази година, включва финансиране в размер на 2 милиона австралийски долара.

Въпреки че производството на вятърна енергия е добре установено в Австралия и заема 5.7% от общото производство в страната, все още съществуват проблеми свързани с ефикасността, стабилността и честотния контрол, казва професор Джо Дун от университета. Тъй като енергийната мрежа на Австралия изисква електроенергията да се доставя с честота точно 50 Hz, генерирането понякога може да бъде нарушено, когато скоростта на вятъра се промени бързо.

„Тестването на технологии свързани с вятърната енергия в чужбина е скъпо, затова планът, да се създаде лаборатория в нашата страна е идеалният вариант и ще улесни изследванията ни", обяснява още професорът.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене