С моряшка фланелка и панталони с определена дължина в Несебър през 1969-а

Пращайте и вие стари снимки от ваканцията си. Ние ще ги покажем и във вестника, и на сайта на “24 часа”

“Ровейки из разни стари архиви открих снимки, на които съм ужасно млад - около 20 г. Това е пристанището на Несебър вероятно 1969 г.”

Това написа нашият читател и голям фен още от първия брой на “24 часа” Александър Александров, който откликна на призива за изпращане на ретро снимки от почивка по българското Черноморие.

Покрай кадрите той разказва и важни подробности за тогавашния лайфстайл на младата художествено-творческа интелигенция:

“Това е униформата тогава: моряшка фланелка, щом си на море, къси панталони с точно тази дължина и с висулка (вляво, от “Дисниленд” в САЩ, подарък от Чавдар Кръстев - мой първи приятел тогава), брадичка, очертаваща лицето (а ла Гяуров, много трудно се подържа). Сламената шапка е само за снимката... А усмивката - нямам думи... Така се усмихват само двадесетгодишните...”

Друг наш читател - подписал се Е. П. от Пловдив, е изпратил снимка, датирана със 7-8 години по-късно.

“Всяка година ходихме на море - или в Приморско на квартира, или в Китен на станцията на радиото и телевизията. Снимката май е от северния плаж на Китен, защото се вижда носът, след който беше Международният младежки център “Георги Димитров”. Аз съм вторият отдясно, а вляво от мен е по-големият ми брат.”

Ако и вие се натъкнете на интересни стари кадри от морската си ваканция преди години в личния си архив, пратете ни ги на мейл [email protected] и ни разкажете малко повече за тях. Ние ще ги публикуваме и във вестника, и в сайта на “24 часа”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене