Димитър Ковачев-Фънки: Никога няма да прежаля татко!

Музикантът не спира с маймунджилъците, но има чувствително сърце

Майка ми на 80 г. е в отлично здраве, слуша Веселин Маринов и прави вино

"Никога няма да прежаля татко! Той беше невероятен човек." Така музикантът Димитър Ковачев-Фънки изрази тъгата си на година от смъртта на баща си, отишъл си от тежък паркинсон. В негова чест музикантът направи панихида. "Спомените ми са много хубави като малък. Бях професионален плувец учех в интерната в Сандански до шести клас, дори още пазят мои снимки с руса коса - разказва Фънки. - Татко, Бог да го прости, беше главен лекар в тамошната болница. А после като го издърпаха, дойдохме в София, а аз пропаднах", пошегува се Фънки, който явно е бил много привързан към родителя си.

"Той осъзнаваше всичко, което му се случва, всички етапи на болестта, която напредва, без да може да й противодейства. Е, все пак 92 години живя, това си е завидна възраст, но като цяло целият ми род е дълголетен", каза Фънки и даде за пример баба си, която доживяла до 102 г.

"А майка ми е на 80 г. и ако я видите, няма да й ги дадете. В отлично здраве е. Постоянно се събира с приятелките, ходят на концерти на Веселин Маринов и правят вино. Да ми е жива и здрава тя", реди музикантът.

Семейството е много сплотено, от снимката липсва само дъщерята Карла
Семейството е много сплотено, от снимката липсва само дъщерята Карла

Често на концерти заедно с майката на фънкаря може да се види и съпругата му Антония Каролина Ладислав Холечек. Двете жени са в перфектни отношения и много разчитат една на друга. "Те са моята чиста съвест, винаги ме свалят на земята", коментира любовта към мама и жената Димитър Ковачев-Фънки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене