Българинът, който спечели US Open, искал да стане футболист

СНИМКА: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА

l Избрал тениса, защото е алергичен към трева

l Адриан Андреев иска да е като Григор Димитров, но още не е готов

Многообещавата българска тенис надежда Адриан Андреев, който преди дни спечели турнира US Open, всъщност мечтаел да стане футболист като дете.

17-годишното момче взе титлата на двойки заедно с великобританеца Антон Матушевич. Те се наложиха над американците Емилио Нава и Аксел Нефве с 6:4, 2:6, 10:8.

По всичко личи, че младежът има всички шансове

да достигне успехите на Григор Димитров,

а защо не и да ги надмине. Засега обаче Адриан се опитва да игнорира тези сравнения, тъй като смята, че тепърва трябва да положи доста труд, докато се доближи до световния №4.

"Той е на съвсем друго ниво - сподели преди време Адриан. - Но се надявам да го стигна, тъй като той е на едно много високо стъпало. Ще трябва много да работя за това."

Всъщност спортистът, на когото подражава талантливият ни тенисист, не е Димитров, а швейцарският титан на корта Роджър Федерер.

"Моят идол е Федерер. Но той сега не играе, така че в момента е Вавринка - казва Андреев. - Харесвам ударите, стилът му и че поднася изненадата. Бих искал да съм №1 в света, но пътят е дълъг. Ще се опитам и докъдето стигна. Трябва много работа и в трудните моменти да се вдигаш. Гледам да доминирам с форхенда, но и бекхендът ми е много стабилен."

Когато разбира, че ще играе на US Open, ни най-малко подозира, че ще триумфира на финала. Поставя си целта просто да играе и да се представи добре. В момента обаче не може да скрие радостта от успеха си.

"Не мога да повярвам, че сме шампиони

на US Open!" написа момчето в Twitter и допълни: "Чувството е хубаво! Благодаря на моя партньор Антон и на моя екип от IMG Tennis, Джон Морис и разбира се, на моята майка, която прави толкова много. Това е първата ми титла при юношите от Големия шлем, догодина ще бъде на сингъл!"

Момчето не крие, че обича всички спортове, но само един му бил любим.

"Исках да играя футбол, но съм алергичен към тревата

- категоричен е Андреев. - Затова започнах с тениса. Обичам да спортувам и тенисът ми харесва. Има много турнири и трябват много тренировки. Всъщност е повече като работа, отколкото като забавление. Като печелиш е хубаво и това гоня. Но гледам да се наслаждавам и на загубите."

Той добре знае, че спортът, в който иска да гради успехи, е свързан с много труд и постоянство. Затова още в началото на кариерата си пожелава някой ден да стане много добър и да зарадва България.

"Това не ме притеснява. Надявам се да успея - споделя талантът. - Знам, че

има големи очаквания към мен,

а това е хубаво, означава, че се развивам. Концентриран съм обаче върху работата си. След успех съм доволен и гледам следващия турнир."

Адриан Андреев е роден на 12 май 2001 г. в София. На 16 години той направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите АТП, след като получи "уайлд кард" за домашния турнир DIEMA XTRA Sofia Open 2018. Именно на 16 години своя дебют в основната схема на АТП турнир направи и Григор Димитров. Адриан досега беше изиграл само два мача на ниво АТП, като те бяха в квалификации. Първият - в Метц през 2016 г., когато загуби от германеца Михаил Берер, а вторият - преди година в София, когато отстъпи пред друг германец - Максимилиан Мартерер.

През декември 2017 г.

Адриан спечели титлите на сингъл и двойки

в един от престижните турнири за подрастващи - “Еди Хер” в САЩ. След това участва в юношеския Australian Open, като достигна до втория кръг.

17-годишният Адриан смята, че без подкрепата на най-близките си нямаше да постигне този успех.

"Цялото семейство ме подкрепя и това е много важно, тъй като, ако нямаш силата на родителите си, няма как да успееш - споделя момчето. - Трудно е да се намират пари, но Федерацията ни помага."

Четете още:

Никол Шерцингер подкрепи Серина Уилямс след разразилия се скандал на US Open

Григор Димитров - от най-евтините хотели и студени зали до триумфа след 257 победи и 161 загуби

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?

Напишете дума/думи за търсене