Ансамбълът с дубльорки

Ансамбълът спечели злато, бронз и олимпийска квота

Поредната иновативна идея може да бъде въведена от старши треньора на ансамбъла Весела Димитрова, за да се ограничи риска при контузии през следващите два сезона. Специалистката се доказа като революционер с поставените извънземни съчетания на тима, който в неделя стана световен шампион на пет обръча. Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова добавиха бронзов медал в многобоя. Отличието гарантира квота за олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Тази година титулярката Теди Александрова се контузи тежко и претърпя две операции. Елена Бинева също имаше проблеми с травма. Тя беше под въпрос за световното, но успя да се възстанови.
Идеята, която в момента се разисква, е да има дублиращ ансамбъл от пет момичета. Те да готвят същите съчетания и във всеки момент да са готови да заменят контузена титулярка за важни състезания. Самата Весела Димитрова загатна, че се задават сериозни промени. Тя обобщи как разполага с осем грации и всяка една от тях може да бъде титулярка.
"Много е важно да има с кого да замениш гимнастичка, която има проблем - обясни бившата старши треньорка на ансамбъла и специална анализаторка на "България Днес" Татяна Стоянова. - Видяхте как Стефани Кирякова влезе на мястото на Теди Александрова. Тези контузии са урок за Весела и за всички от отбора."
Татяна Стоянова похвали всички момичета и подчерта, че успехът е огромен.
"Момичетата можеха да постигнат и още, но напрежението беше огромно - обясни Стоянова. - В многобоя грешката на второто съчетание дойде от двойния сигнал за началото на композицията. Не знам какво се случи. Оттам тръгнаха неприятностите. Нашите съчетания са уникални. Вижда се, че дори и с грешки, получаваме високи оценки. Малко ми е смешно, когато казвам, че можехме повече, след като сме станали световни шампиони, но момичетата страшно много вдигнаха летвата."
Според специалистката най-големите конкуренти на България за олимпиадата са анасмблите на Италия, Русия и Япония.
"Сега предстои пълно възстановяване на момичетта от дългия сезон - допълни Стоянова. - Ще бъде направен анализ на грешките и слабостите. При сегашното оценяване, единственият път за успеха е да се правят свръхчовешки неща на килима заради оценките за сложност."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене