Международни технологични гиганти откриват центрове за изкуствен интелект в Шанхай

СНИМКА: bulgarian.cri.cn

На Световната конференция за изкуствен интелект-2018 Microsoft, Amazon, Alibaba и още няколко международни технологични гиганта обявиха, че ще създадат центрове за иновации и изследователски институти за изкуствен интелект в Шанхай, предава bulgarian.cri.cn.

Amazon Web Services (AWS), платформа за облачни услуги на Amazon.com, обяви създаването на изследователския институт „AWS AI" в Шанхай, който е първият в Азиатско-тихоокеанския регион. Той ще провежда многоезични обработки на естествен език, съсредоточени върху китайския, и ще предоставя система за дълбоко обучение с отворен код. Вицепрезидентът на AWS Свами Сивасубраманиан каза, че си сътрудничат с китайски компании като TuSimple, които са автономна платформа за предоставяне на решения, и компании за интелигентни финансови технологии като CreditX, които използват машинното обучение и облачните услуги на AWS, за да структурират ключовите си бизнес приложения. „Със създаването на изследователския институт за изкуствен интелект ние ще си сътрудничим по-тясно с китайския екип на AWS, китайския бизнес и академици", каза той.

Microsoft обяви, че открива „Microsoft Research Asia-Shanghai" и „Microsoft-INESA AI Innovation Center" в Шанхай, което ще привлече експерти от световен клас в града. Центърът ще има за цел да превърне научноизследователските постижения в сферата на изкуствения интелект в приложения, което ще помогне на града да се превърне във водещ източник в страната и света по отношение на иновациите и експертите в тази област.

Китайски технологични компании, сред които Alibaba и Baidu, също обявиха плановете си за създаването на иновативни центрове за изкуствен интелект в Шанхай, докато „Sense Time Group" разработва новия си суперкомпютърен център, който ще е с изчислителна мощност от над 500 петафлопа (един петафлоп е равен на 1 квадрилион изчисления в секунда).

Шанхай се опитва да ускори развитието на свързаната с изкуствения интелект индустрия, която до юли тази година е скочила на 70 милиарда юана (10,3 милиарда щатски долара), сочат статистиките на Шанхайската комисия за икономика и информация.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене