Врачка бае за "Лудогорец"

Врачка от делиорманското село Малко Йонково е била наета да бае за успех на "Лудогорец" за предстоящите битки в турнира Лига Европа, научи "България Днес" от свои хора в Разград.

Неколцина от върлите фенове на "орлите", които от години търсят помощта на свръхестественото, са ходили при баячката леля Гюлфие, която направила ритуал и предрекла, че шампионите ще започнат с победа над "Байер" (Леверкузен).

Първият мач е утре вечер в Разград от 22,00 ч.

Баячката вече от повече от година е търсена от фенове да предрича резултати и да прави ритуали за успех. Практиката да се търсят услуги от неземни сили не е отскоро в Разград. Преди години за това се грижеше ходжата от съседното село Йонково Мехмед, който правеше курбан с овен, а с кръвта на жертвеното животно мажеха гредите на вратите. От две години мохамеданският свещенослужител живее в Турция при роднини и затова е потърсена алтернатива.

В "Лудогорец" все пак не се осланят на помощ от неземни сили и се подготвят сериозно за двубоя с "Байер".

Лукас Саша призна, че в отбора се подготвят за сериозни мачове. Още повече че целта, поставена пред отбора в началото на сезона, бе класиране в групите на Шампионска лига, което така и не стана.

"Целта ни е да преминем групата. Сега треньор ни е Пауло Аутори, с когото за момента работим отлично. Дано да преминем тази фаза. Групата ни е трудна, но ще се бием здраво. Искаме да стигнем възможно най-напред", заяви Саша.

Легендата на германския футбол Руди Фьолер е категоричен, че гостуването на "Байер" (Леверкузен) на "Лудогорец" в Лига Европа е чудесна възможност "аспирините" да оправят самочувствието си.

"България трябва да ни излекува. Това е удобен момент някои от футболистите ни да влязат в час", коментира лаконично Фьолер, който е спортен директор на клуба от Леверкузен.

Световният шампион от 1990 година не пази добри спомени от последното си гостуване в България. Под негово ръководство през 2005 година "Байер" отпадна от ЦСКА в турнира за Купата на УЕФА.

Три лета по-рано бившият голмайстор бе старши треньор на Германия и завърши 2:2 срещу България в приятелски мач, игран на "Герена". Това се случи няма и два месеца след като Фьолер бе извел Бундестима до финала на Световното първенство в Япония и Южна Корея.

"Байер" получи една от малкото добри новини преди гостуването си в Разград. Тя е свързана с капитана на "аспирините" Ларс Бендер и факта, че той ще бъде на разположение за двубоя с българския шампион.

Бендер напусна терена в двубоя срещу "Байерн" в 28-ата минута заради контузия, а на негово място влезе Юлиан Бранд.

След изследванията стана ясно, че проблемът е свързан с разтежение на бедрото. Той обаче не е сериозен и в четвъртък Бендер ще бъде на разположение на старши треньора Хайко Херлих.

Самият Херлих е под сериозно напрежение, след като отборът му записа три загуби от началото на сезона в Бундеслигата. Медиите в Германия твърдят, че постът му зависи от резултата в Разград и ако той не е положителен, Херлих ще бъде уволнен.

Ясен е и реферът за мача днес. Това ще бъде италианецът Паоло Мацолени. 44-годишният арбитър е роден в Бергамо, а по професия е антиквар. В цялата си кариера на футболен рефер има 365 мача на всякакво ниво, а в тях е показал 103 червени картона. Това означава, че гони играч на всяка трета среща.

Средните показатели на повечето съдии сочат по един червен картон на шест двубоя.

До момента Мацолени не е ръководил мачове с участието на български отбори.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене