Легендата Ивайло Маринов: Излизам на барикадите за бокса!

Маринов иска да бъдат изловени корумпираните боксови съдии

Олимпийският шампион по бокс Ивайло Маринов е готов да излезе на барикадите в защита на своя любим спорт. Двамата с друг златен медалист от най-големия спортен форум Петър Лесов алармираха, че може да се стигне до крайното решение в близките месеци. Преди броени дни от МОК са изпратили предупредително писмо до ръководството на Международната боксова асоциация (АИБА). В него се изразява недоволство от настоящия временен президент на организацията Гафур Рахимов. Босът е спряган в САЩ за лидер на престъпна групировка.
"Ще е огромна грешка, ако изхвърлят бокса - смята Маринов. - Някои хора са сбъркали. Какво са виновни всички останали момчета из целия свят? Не съм съгласен да се погази трудът на момчетата. Вместо това трябва да хванат корумпираните съдии и деятели. Готов съм да изляза на протест. Няма да съм сам. Междувременно боксът трябва да се изчисти."
Неговият добър приятел Лесов също е много притеснен за бъдещето.
"Не е изключено да ни изхвърлят от олимпийската програма, защото за трети път има подобна заплаха - аргументира се олимпийският шампион от Москва '80. - Така е, когато има издънки на разни хора. 50% от боксьорите ще се разбягат, ако нямат възможност да отидат на олимпиада. Всеки мечтае за нея."
Според Лесов най-големият проблем през последните години остава некоректното съдийстване.
"Има корупция. Всичко е навързано - обясни Петър Лесов. - Много хора са потърпевши от съдиите. Един дава на едни, а друг - на други. Доста народ трябва да бъде махнат. Направо да се сече с мачете!"
Лесов продължава да подготвя най-добрата ни боксьорка Станимира Петрова за предстоящото световно първенство през ноември. Освен това той ще води Горяна Стоева (51 кг) на младежката олимпиада в Буенос Айрес месец по-рано.

Петър Лесов продължава да готви Станимира Петрова за световното първенство
Петър Лесов продължава да готви Станимира Петрова за световното първенство
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене