Белият заек и Стен Дамянов канят на купон

Стен Дамянов вкара Спас и приятелите му в книга.

Запознайте се с легендарния комиксов герой на 27 септември

След като белият заек с около 70 000 последователи във фейсбук излезе от социалните мрежи и оживя и на хартия с нова вълнуваща история, е време “Просто Спас” от Стен Дамянов да завилнее и из софийските улици (ИК “Сиела”). По случая той има специално съобщение до всички свои приятели:

“Скъпи гадове, минаха три години от съществуването ми в мрежата. Крайно време беше зъбливият ми автор да реши да разкаже моя история в повече от една страница. “Творбата” проследява една крива история с мен, Куме и досадния ни малоумен приятел - тeпeгьоз Бори, и ще бъде представена на 27 септември 2018 г. от 19,30 ч в “Терминал 1” (ул. “Ангел Кънчев” 1).

Заповядайте на нашето дългоухо парти, където ще посрещнем един чаровен създател и едно кисело творение.

Ще проверим може ли да оживее Спас из окопите на ул. “Граф Игнатиев”, какво най-много го вбесява, както и дали Стен Дамянов е преодолял легендарната си сценична треска.

Ще поканим и някои стари познайници, ще се посмеем здраво с приключенията на героите и ще раздаваме четирилистни детелини.

Очакваме ви! Входът е свободен, а вратите се отварят от 19 ч.

В първото книжно издание на “Просто Спас” Спас отдавна е оставил зад себе си хубавите детски времена на невинни игри и забавления. Един ден обаче миналото го вика при себе си - стар приятел има нужда от помощ.

За беда точно този приятел е твърдо уверен, че има на своя страна Бог, националната лотария и четирилистните детелини. Все неща, които могат да вбесят Спас до крайност. А на всичкото отгоре му предстои да преживее кошмарна нощ, в която животът му постоянно ще виси на косъм.

Спас ще има нужда от всяка възможна помощ. Дори да не вярва в нищо. Защото страшни неща могат да се случат в гората.

Още едно заглавие

Галин Никифоров търси тялото под роклята

“Тяло под роклята” (ИК “Сиела”) от Галин Никифоров е голямото му завръщане. Авторът на “Лисицата” и “Лятото на неудачниците” надскача границите на родното с този впечатляващ роман. “Тяло под роклята” е история за изкуплението. И за обичта между брат и сестра - близнаци, които се допълват един друг и всеки не е пълноценен без половинката си. До момента, в който връзката помежду им не е болезнено прекъсната. Приказка за клетката на реалността, която всеки от нас изгражда с изборите си и за птицата на надеждата, която попада в клопката ѝ. Ще може ли любовта да я пусне отново на свобода, или ще я остави да умре?

Заповядайте на премиерата на книгата на

3 октомври от 19 ч в Младежкия театър.

Галин Никифоров е сред открояващите се имена в съвременната българска литература. Автор е на романите „Умерено нежно”, „Добро момче”, „Фотографът: obscura reperta”, „Лятото на неудачниците”, „Лисицата”. Отличен е с наградата „Роман на годината” за романа си “Лятото на неудачниците”, а през 2011 г. печели националната награда „Елиас Канети” за романа „Къщата на Клоуните”. По новелата му „Нощта на мечтите“ през 2011 г. е създаден едноименен пълнометражен филм с режисьор Боби Костов.

Класацията

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене