Сблъсъкът на звездите: Марселиньо VS Бейли

Марселиньо

Лига Европа се завръща в пълния си блясък!

Тази вечер от 22,00 ч. в Разград българският шампион "Лудогорец" излиза срещу германския "Байер" (Леверкузен) в първи мач от груповата фаза на елитния турнир.

"Аспирините" са в тежка криза, затънали на последното място в Бундеслигата.

Имат три загуби в три мача до момента във вътрешния шампионат.

"Орлите" също не започнаха първенството по най-добрия начин, но си остават основен фаворит за титлата.

Кой от двата отбора ще надделее в така важния първи мач ще зависи основно от големите звезди в двата състава. Това са играчите, от които до голяма степен се определя цялостното представяне на тима.

В деня на големия двубой "България Днес" ви предлага сравнение между ключовите футболисти на "Лудогорец" и "Байер". Това са Марселиньо и Леон Бейли.

Цена

16 пъти по-скъп е звездата на "Байер" (Леверкузен) Леон Бейли от най-ключовия футболист на "Лудогорец" Марселиньо. Талантът от Ямайка към днешна дата е оценяван на внушителната сума от 45 милиона евро. Цената му обаче расте с всеки изминал мач. Бейли това лято навърши 21 години и е считан за истинско бижу в Бундеслигата. Той е висок 180 см и играе като типично крило, въпреки че в отбора си носи фланелката с номер 9. В своята кариера е преминал още през отборите на австрийския "Лиферинг", словашкия "Тренчин" и белгийския "Генк".

В същото време Марселиньо навърши 34 години и е към края на своята кариера. Поради напредналата му за активен спортист възраст неговата цена е паднала до 2,8 милиона евро. Въпреки множеството оферти към него през годините той реши да остане верен на "Лудогорец".

Опитът

Кариерата на Леон започва в местния клуб "Кингстон Колидж" в родината му, а след това играе и за юношите на "Феникс Ол-Старс". Когато е едва 14-годишен, е привлечен в Австрия, където трупа първи мачове по европейските терени. Минава и през младежите на "Тренчин", а първи професионален договор в кариерата си подписва с "Генк". За белгийския тим изиграва 56 мача и вкарва 8 гола. В сегашния си клуб "Байер" е взет през 2017 година. Оттогава крилото записва 28 двубоя, в които се разписва 9 пъти. За националния отбор на Ямайка до 23 години играе 1 мач, в който се разписва веднъж.

За "орлите" опитът на Марселиньо е безценен.

Бразилецът е вече на 34 години, а от 2011 г. е в "Лудогорец". През този период плеймейкърът натрупа солиден стаж в евротурнирите, отбеляза важни голове за своя отбор, включително срещу "Реал" (Мадрид) в Шампионската лига.

По този показател Марселиньо има сериозно предимство пред Леон Бейли.

Бразилецът неведнъж е решавал важни мачове за своя отбор и никой няма да се изненада, ако направи същото и тази вечер срещу "Байер" (Леверкузен).

Техника

Бейли се слави като един от техничните футболисти в Ямайка. Поради високата си класа той е следен от куп европейски отбори. Офанзивният футболист на "Байер" (Леверкузен) Леон Бейли е новата трансферна цел на "Челси", "Ливърпул" и "Барселона", твърди "Дейли мейл".

Леон Бейли
Леон Бейли

Техниката е още един показател, по който Марселиньо категорично превъзхожда ямаеца.

Бразилецът има прекрасен дрибъл, умее да преодолява съперник при игра един на един.

Така Марселиньо успява да осигури числено преимущество за отбора си и да подава топката в празни пространства.

Бразилецът е майстор на фауловете, което неведнъж е носило победи на "Лудогорец".

Бързина

Бързината е голямото предимство на Леон Бейли. Той е млад, което го прави много подвижен и опасен за защитата на "Лудогорец". Фланговият играч може да играе и от двете страни на нападението. Известен е с перфектните си центрирания, а често завършва сам атаките на своя тим. Договорът му с "Байер" (Леверкузен) е до 2022 година.

Марселиньо няма как да надбяга ямайския спринтьор, но феновете на "Лудогорец" се надяват, че това няма да се окаже решаващо в мача довечера.

Жените

Марселиньо е

Марселиньо с жена си пред Айфеловата кула
Марселиньо с жена си пред Айфеловата кула
щастливо женен за румънката Изабела. Семейство има две момченца, които растат в Разград. Двамата се радват на синовете Жоао Виктор (7 г.) и Мигел (5 г.). Наскоро Марселиньо заведе любимата си в Париж. Двамата се снимаха на Айфеловата кула, а бразилецът написа послание към съпругата си в социалните мрежи: "Обичам те!".
Ямаецът ходи с танцьорка
Ямаецът ходи с танцьорка

Футболистът на "Байер" Леон може да се похвали с популярно в родината му гадже. Той неведнъж е спипван в интимни сцени с танцьорката Шенсеа Дейтинг, която също е мулатка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара

Напишете дума/думи за търсене