Две големи събития в Китай се фокусират върху технологичните иновации

Китайският президент Си Дзинпин СНИМКА: Ройтерс

В поздравителния си адрес до първата Световна конференция за изкуствен интелект в Шанхай, китайският председател Си Дзинпин заяви, че през последните години технологията за изкуствен интелект се развива интензивно в целия свят и се превръща в нова движеща сила за световната икономика, променяйки живота на обикновените хора. Това означава, че всички страни споделят задачата да уредят новите въпроси, свързани с правата, сигурността, заетостта, етичността и управлението на изкуствения интелект. Китай желае да работи заедно с другите държави, за да споделят опита, да защитят сигурността и да насърчат общото развитие в тази област, като създадат заедно общност на споделената съдба на човечеството, предава bulgarian.cri.cn.

Според синята книга публикувана на конференцията, до първата половина на тази година, по брой на предприятията занимаващи се с изкуствен интелект, Китай заема второто място в света. В синята книга се посочва още, че посредством мащабното използване на новите технологии, ще се създаде по-голяма движеща сила за световната икономика.

Китайският премиер Ли Къцян присъства на летния форум Давос и представи три идеи за новия растеж на световната икономика: запазване на икономическата глобализация, засилване на инклузивността на икономиката и насърчаване на интеграцията на развитието и иновациите. Със старта на четвъртата индустриална революция, Китай постигна богати резултати в областите на изчисленията в облак, изкуствения интелект, блокчейн и други нови технологии. Същевременно има добре развити нови индустрии като онлайн пазаруването, мобилното плащане и икономиката на споделяне, които дават добра основа за икономическата трансформация.

Китай ще продължава да защитава интелектуалната собственост и да предприема по-строги мерки, за да създаде добра среда за иновациите от цял свят.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене