Лондон се сбогува със загадъчната пирамида на Кристо

Пирамидата на Кристо СНИМКА: Ройтерс

Лятото си отиде днес и с него си отива и последната инсталация на твореца от български произход Кристо, пише британският в. "Гардиън".

Става дума за загадъчната пирамида Мастаба, "изградена" с помощта на 7506 варела насред езерото Серпентината в лондонския Хайд Парк. Двадесетметровата пирамида, издържана в сини, червени и розови цветове, изникна там в началото на лятото, през юни, и превърна всекидневието на лондончаните в нещо необичайно. За децата Мастаба беше причудлива и паметна атракция, но се намериха и критици, които се чудеха каква е идеята на съоръжението, предава БТА.

Според анализатори Мастаба напомняла на хората, че живеят на планета, на която има и други хора и всички те имат различно възприятие за едни неща, които виждат. Така например за някои пирамидата насред езерото беше като голям кораб, а за други пък благодарение на нея езерото изглеждаше с по-друга форма. За туристите в Лондон тя се превърна в задължителна атракция.

Днес варелите ще бъдат разглобени. Както обеща 83-годишният Кристо, те ще бъдат рециклирани. Инсталацията, както и предишните проекти на Кристо, бе изцяло финансирана от него.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог

Напишете дума/думи за търсене