Избират филмите за Добрич

СНИМКА: Pixabay

5 екипа участваха в първото филмово предизвикателство в Добрич, чиято цел е заснемане на кратки филми за града. Слоганът е „Красив Добрич“. Времето, което имат кино екипите за снимане, е 48 часа, след което тричленно жури ще избере най-добрите три сред тях. Екипите са пет - два екипа са от София, по един от Добрич и Пловдив и един е събран от различни градове.

В петък вечерта бяха зададени опорни точки, теми и фокуси, към които да се придържат сценаристите. Призираните филми ще бъдат показани у нас в различни форуми и фестивали, както и на феста „Берлинале” и други кино събития в чужбина. Тяхната цел е да бъде възприет града като подходяща локация за снимки на кино продукции.

Така Добрич ще посрещне своя Ден – 25 септември, когато се навършват 78 години от мирното възвръщане на Южна Добруджа към България, без почетен гражданин, но с филм.Сред акцентите в програмата в празничния ден са изпълнения на Криско на центъра в рамките на традиционния концерт „Здравей, Добрич”, спектакъл на балет „Арабекс” в драматичния театърр „Йордан Йовков”.

Градският парк ще стане сцена на изпълнители на стари градски шлагери и на джаз.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене