Опашка за „Театър , любов моя“ в Берлин

Препълнена зала, многократни бисове и аплодисменти посрещнаха актрисите от пиесата „Театър, любов моя“ в Берлин. Касиел Ноа Ашер, Красимира Кузманова, Лилия Маравиля и Стефка Янорова представиха пиесата по стихове на Валери Петров пред перпълнена зала в германската столица. Днес ги очаква публиката в Хамбург.

Валери Петров пише пиесата „Театър, любов моя!” през 1981 г. специално за големите актриси Таня Масалитинова и Славка Славова. Касиел Ноа Ашер е режисьор на спектакъла сега, като за свои партньорки на сцената кани други три от най-изявените театрални актриси у нас - Красимира Кузманова, Лилия Маравиля и Стефка Янорова. Те се познават още от студентските си години, когато четирите навлизат заедно в света на театъра в класа по актьорско майсторство на Крикор Азарян. Следвайки сюжетната нишка на пиесата, четирите театрални звезди разказаха и истории от своята биография, лични преживявания на сцената и абсурдни срещи с режисьори и конкурентки. Така в „Театър, любов моя” те се явяват като четири различни и завладяващи превъплъщения на Актрисата.

В представянето на пиесата на „Театър 199“ самата режисьорка споделя: „Когато се втурнах в репетициите на „Театър, любов моя!“ не предполагах, че предстои едно екстремно спускане по ледено било... хлъзгаво, опасно, неравно... право във врящо кълбо от нерви, любов, тайни, очарования, разочарования... И още стоицизъм, страхопатии, беззащитност, вяра... Абе актриси! Можеш ли да ги разбереш? 26 години от времето на първата ни среща с Лили, Стефка и Краси, се превърнаха във въздух... Прекалено самодоволна съм била, да си въобразя, че ги познавам! Не си представях, че Жени... Актриси... с техния опит, завоювана слава, харизма, са: първо – опростителни към моите несъвършенства. Второ: че имам срещу себе си бойци – саможертвени, безсуетни, дръзки. Трето: че е възможно репетиционен процес да премине във взаимност, помощ, подкрепа, нечовешко разбиране и вглеждане в Сърцето на другия.

„Театър, любов моя!“ не е представление. То е лична, съдбовна среща на четирима непознати.“

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?

Напишете дума/думи за търсене