Анархия в "Ботев"!

Футболистите на "Ботев" трябва да се реваншират пред феновете

Анархия цари в пловдивския "Ботев" след слабото начало на сезона, драматичната загуба от "Лудогорец" и предстоящите промени в ръководството на "канарчетата". Играчите имат да получават неизплатени заплати, а отборът е на незавидното осмо място в първенството.

Днес "Ботев" гостува на втородивизионния ЦСКА 1948 за Купата на България и отпадане ще доведе до нови сътресения в клуба.

"В "Ботев" всеки си прави каквото си иска - коментира пред "България Днес" фен щ1 на "канарчетата" Божидар Божилов-Божо. - В момента има един вакуум и всичко е в режим на изчакване. Скъсана е нишката между футболисти, треньор, ръководство. Отборът не показва дух, играчите не се раздават. Нямат сърца! Ако трябва да се глобяват футболисти, да се гонят, да се правят промени. Сега ще бъде голям срам, ако паднем от ЦСКА 1948."

Катаклизмите в "Ботев" се случват дни преди събранието на акционерите, на което ще бъде освободен настоящият борд на директорите и ще бъде избран нов, а Георги Самуилов ще бъде утвърден като президент. Загубата от "Лудогорец" бе приета изключително болезнено от феновете, след като "Ботев" поведе с 2:0, но допусна обрат за 2:3. След мача някои поставиха под съмнения феърплея на играчите, а главният мениджър на ЦСКА-София Стойчо Стоилов коментира развитието по следния начин: "Грандиозна Сватба в Пловдив! Гостите от страна на младоженката обаче не мога да ги разбера, защо си мълчат... сигурно им харесва?!" От своя страна лидерът на тима Тодор Неделев категорично отрече твърденията, че мачът е уреден.

"Това са пълни глупости - коментира лидерът на феновете Божо. - Как си представяте някой да влезе в съблекалнята и да каже на играчите да поведат с 2:0 и после да паднат. Защо разбирачите не казаха такова нещо преди мача, а след него и защо не заложиха пари? Да бяха заложили пари. Не е притеснително да паднеш от "Лудогорец", а да не се раздаваш. Всеки може да намери виновни - играчи, треньори. На стадиона от 2500 човека има 2000 треньори. Дано не се издъним срещу ЦСКА 1948 и не играем като на тренировка. Дано промените след смяната на ръководството да са положителни."

В лагера на столичани цари оптимизъм, въпреки че последните резултати на "армейците" са незавидни.

"Имаме сили да победим "Ботев" - казва защитникът Апостол Попов пред клубния сайт. - Нашето най-силно оръжие е колективът. Надявам се на стадиона да дойдат много хора и да ни подкрепят. В мача за купата излизаме и даваме всичко от себе си. Това е пътят към успеха."

Двубоят с "Ботев" е с особен заряд за халфа на "червените" Мариян Огнянов.

Той е бивш играч на "жълто-черните" и изигра силни мачове за пловдивчани.

"Можем да спечелим срещу "Ботев", ако всеки от нас покаже най-доброто, на което е способен - казва Огнянов. - Отборът ни е сплотен и ще се опитаме да се възползваме от шанса си за купата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене