Български артисти грабнаха първото място на "Фестивал на светлините" в Берлин (Видео)

Кадър: vimeo/ Festival of Lights

Български артисти грабнаха първото място на "Фестивал на светлините" в Берлин. С 3D мапинг спектакъл, олицетворяващ връзката между човек и технология, българите преобразиха емблематичната за берлинчани 368-метрова телевизионна кула в града, съобщават от екипа.

Нашето MP-Studio е победител в специалната категория "Нека създадем по-добро бъдеще" на един от най-големите фестивали за светлинно изкуство в света. В състезанието, състояло се на емблематичната за берлинчани тв кула в града, българското шоу се е класирало за финал сред още 18 продукции от седем държави, а вотът на публиката е определил финалиста - създадения от родните артисти спектакъл "Потокът" (The Flow).

Това е втората награда, която MP-Studio печели за свое произведение, красящо берлинската тв кула - през 2016 г. те отново получават отличие за своето 3D мапинг шоу, проектирано на нея. Студиото е и първият победител в историята на фестивала, извоювал първото място за преобразяването на Бранденбургската врата - през 2015 г. Така наградите, които българските артисти печелят на фестивала, стават три.

По време на сегашния "Фестивал на светлините" българите са преобразили с впечатляващи 3D мапинг проекции още две от най-известните сгради в германската столица - Бранденбургската врата и Германския исторически музей. Шоуто е превърнало първия красив монумент в портал, свързващ световните култури чрез музика, изкуство, архитектура и природа. Пътешествието из цялата планета е било посветено на многоликостта на Берлин.

Светлинният спектакъл по случай 70-годишнината от създаването на Израел е бил на 300-годишната фасада на най-важната съществуваща барокова сграда в Берлин - Германския исторически музей, и е разкрил богатата култура, история и изкуство на страната.

"Фестивал на светлините" се организира от 14 години, през октомври, като превръща най-известните исторически забележителности, монументи, улици и площади в германската столица в огромна светлинна инсталация.

MP-Studio, основано през 2008 г., е високотехнологична компания, специализирана в 3D Projection Mapping и интерактивни визуални решения за събития, отбелязват от екипа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене