Вени Марковски представя първата си книга - "Уловени в мрежата"

УЛОВЕНИ В МРЕЖАТА" е първата книга на Вени Марковски, съ-основател на "Интернет общество - България" и на първия Интернет оператор в София "БОЛ.БГ". Той ще я представи на специална лекция в Софийския университет на 25-и октомври.

Книгата е разделена на три части, като първата е посветена на Интернет, социалните мрежи и общуването онлайн.

Втората съдържа статии по социални и исторически теми, предизикали сравнително оживена реакция и коментари в Интернет. Третата е дело на двама гости - проф. Красен Станчев и проф. Даниел Солов и разглежда две теми, които се обсъждат непрекъснато в Мрежата - Тодор Живков и икономиката на днешна България, както и правото на лична неприкосновеност онлайн.

Авторът споделя опита и наблюденията си от 28 години преживявания (и работа) в Интернет и се спира на някои от най-важните събития в българския Нет - от борбата за премахване на лицензите върху Интернет-операторите, през съпротивата срещу АСТА, до борбата с фалшивите новини. Специално внимание е отредено на проблема с езика на омразата и проявите на различни видове фобии - ксенофобия, хомофобия, антисемитизъм и др.п.

Книгата също така дава възможност на читателите да се научат как да разпознават Интернет троловете и да разберат, че личностните нападки демонстрират липса на аргументи в разговора.

Книгата "УЛОВЕНИ В МРЕЖАТА" е издание на Университетското издателство на СУ "Св. Климент Охридски".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене