Владимир Илиев смени приклада

Илиев започва сезона в края на ноември

Биатлонистът Владимир Илиев е сменил приклада на своята пушка след провала на олимпийските игри в Пьонгчанг. Това разкри самият той за читателите на "България Днес".

Водещият български състезател се готви усилено за новия сезон на глетчер в Австрия.

"Пристигнахме на 6 октомври и започнахме работа на сняг - разказа 31-годишният троянец. - Ще останем тук до 24-ти. След това ще се върнем за няколко дни в България, преди да продължим с подготовката."

Новият сезон започва в края на ноември. За националите подготовката стартира още от лятото с лагери в България.

"Свършихме по-голямата част от работата - разказа Владимир Илиев. - Промених част от моите тренировки. Направих анализ на миналия сезон. Тогава уж всичко беше наред през лятото, но после нещата не се получаваха. Факторите бяха много. Няма как директно да се посочи какъв е проблемът."

Най-доброто представяне на Илиев на зимната олимпиада беше 19-ото място в индивидуалната надпревара. Той завърши едва 59-и в генералното класиране на Световната купа. Година по-рано беше 32-ри.

"За съжаление вече втори цикъл се получава, че точно в олимпийската година правя най-слабите резултати - призна ветеранът. - В момента не усещам умора от годините. Все така съм мотивиран. Дори на моменти се чувствам по-силен, отколкото предишни сезони."

Снимка: Ройтерс

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене