Именитата атлетка Ива Пранджева: Начева има нужда от почивка

Начева спечели две титли и сребърен медал от най-големите първенства за сезона

Aлександра Начева има нужда от почивка след тежкия сезон, препоръча нейната първа треньорка Ива Пранджева. 17-годишната лекоатлетка спечели злато в тройния скок на младежката олимпиада в Буенос Айрес. Тя направи сбор от 27,62 м (13,86 м + 13,76 м) от двата най-добри опита в състезанието. С успеха тя приключи по впечатляващ начин невероятната година. Пловдивчанката стана световна шампионка за девойки (до 20 г.) и остана втора на европейското първенство до 18 г.
"Не съм говорила с нейния треньор Стойко Цонов за плановете, но предполагам, че ще получи почивка - обясни Пранджева, която е бивша европейска шампионка в тройния скок. - Когато се прибере в София, ще го усети. Много е трудно за състезател и треньор да направят толкова много състезания. През зимата няма важни турнири. Затова предполагам ще получи почивка."

Ива Пранджева
Ива Пранджева

Начева стана най-успешната наша лекоатлетка на младежка олимпиада. Никой друг българин не беше печелил титла в Кралицата на спортовете от най-престижния форум за спортисти до 17 г. Преди Алекс синът на нейния треньор Стойко Цонов - Георги, завоюва бронз в Сингапур. В Буенос Айрес Валентин Андреев остана втори в хвърлянето на чук.
"Оттук насетне най-важното е да бъде здрава - смяна Ива Пранджева. - В елитния спорт няма как да си само на върха. Вероятно ще има и спадове. Иска ми се отново да я видя на стълбичката, но на олимпиада за мъже и жени. Винаги сме имали млади атлети, които са показвали резултати при подрастващите. По-трудно става при възрастните. Ако върви по този начин, може да влезе в битката за медалите на олимпиадата в Токио."
Александра Начева не е показвала по-особени качества като дете в сравнение с останалите лекоатлети в групата на Ива Пранджева.
"Не съм си мислела, че ще направи нещо подобно, когато дойде на първите няколко тренировки", споделя именитата лекоатлетка, която има два медала от световни първенства.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене