Областен управител „реди” изложба „Европейски маршрути“

В експозицията е и дарението, което художникът направи на галерията през март тази година – внушителното живописно платно  „Ренесансов мотив“.

По инициатива на областния управител на Добрич Красимир Кирилов Художествената галерия в града ще покаже утре рисунки, графики и живопис на двама бележити български творци. Изложбата под наслов „Европейски маршрути“ е в изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

Съгласно одобрената работна програма от правителството по Приоритет 2 2018 г. е „година на културното наследство и представяне на многообразието на етноси и култури в Европейския съюз и приносът на Република България към европейските ценности“. Чрез събития се цели популяризиране на съвременното европейско изкуство – казват още от областната управа.

С изложбата „Европейски маршрути“ от фонда на Художествената галерия ще бъдат представени 30 живописни и графични творби, акварели и рисунки на Никола Манев и Стоимен Стоилов. Двамата автори със своите произведения са добре познати в редица европейски галерии и са носители на много престижни награди.

Покана да присъства на откриването на изложбата е изпратена до Почетния консул на Франция и Германия във Варна Недялко Неделчев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене