Митовски е НОВИЯТ ДАЛИ!

Режисьорът на "Под прикритие" залита към сюрреализма 

Кой е Митовски?

Да, режисьор е, направи кинохита „Мисия Лондон“. Да, продуцент е, всички още помнят „Под прикритие“. Но между другото Митовски е и... художник.

Близките отлично знаят за страстта му, но малко фенове свързват Митовски с нещо различно от филми и сериали. Но Димитър Митовски държи още един коз в ръкава - четката и платното!

Невъзможен пейзаж
Невъзможен пейзаж

Не очаквайте романтични пейзажи или портрети, режисьорът-продуцент-художник твори във вълнуващия жанр на сюрреализма. Извънземни, невъзможни сюжети, несъществуващи предмети, нови измерения и "криви" перспективи доминират в картините на Митовски.

Откровен "Дали"
Откровен "Дали"

В почти всички от тях се вижда влиянието на Салвадор Дали, един от най-важните творци на ХХ в. Цветовете са ярки, линиите не признават законите на физиката, а обектите на платната живеят свой живот, много далечен от реалността и нашите представи за възможно и невъзможно.

Фино насилие
Фино насилие

В други картини има и нещо от Анди Уорхол - поп-арт колажи, фрагментирани повтарящи се елементи и препратки към древността.

Междувременно нищо ново не се чува около новия международен проект на Митовски "Ускорение" - екшън сериал за автогонки, големи залози, престъпления и секси мацки. В ролите се снимаха Александър Сано-Косъма, Мариан Вълев-Куката и дори звезди от Европа и Холивуд, но от лятото насам проектът е в пълен покой.

Митовски няма защо да се притеснява. Ако не потръгне, винаги може да организира изложба на картините си!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене