16-годишната Белослава Хинова, която Лагерфелд избра, тръгва на турне с “Шанел”

Белослава  на ревюто на “Шанел” в Париж в началото на октомври  СНИМКИ:  “ИВЕТ ФЕШЪН”

Няколко световни агенции чакат момичето да навърши 17 години, за да го поканят за свои дефилета

“Окей е, Бел, тази чанта, очила, гривни, всичко...”, с тези думи Карл Лагерфелд изразява възхитата си от едно българско 16-годишно момиче, след което я избира да дефилира на ревюто на “Шанел” в Париж.

Най-престижното досега дефиле в живота на Белослава Хинова е на 1 октомври във френската столица. Стига дотам благодарение на агенцията си “Ивет фешън”, която разпраща нейни снимки на няколко световни агенции. Повечето обещават, че ще я чакат да навърши 17 години.

Една от тях обаче - “Уимин мениджмънт”, веднага е готова да я наеме заради хубостта ѝ и идеалните мерки - 79/60/86 и височина от 177 см. Малко са смутени от номера на обувките ѝ - 41-и, но го преглъщат. 

Така преди месец момичето подписва договор с френската агенция и почти веднага е поканена на няколко кастинга за ревюта в Париж. Минава през “Шанел”, “Ив Сен Лоран”, “Ерме”, “Прада” и “Диор”. На пробите изискването е да е облечена с тъмни и семпли дрехи - не ѝ ги осигуряват, тя трябва сама да си ги носи.

Избират я за “Шанел”. След кастинга отива на фитинг (манекенски жаргон, който означава проби с дрехи, на които се определя кой модел с каква визия ще излезе на ревюто - б.а.) и там се среща лично с Карл Лагерфелд, а той я поздравява за визията.

“Отидох на фитинга, те ме облякоха, вкараха ме при него, малко се стреснах, защото той е един от любимите ми дизайнери”, разказва Белослава. После идва най-вълнуващата част, защото я канят на ревюто на “Шанел” в Париж. 

Бел  вече има  покани от  други известни марки, но я  чакат да навърши 17 години.
Бел вече има покани от други известни марки, но я чакат да навърши 17 години.

“В бекстейджа всичко беше точно каквото си го представях - голям екип, който се грижеше за визията на моделите, кетъринг, който премина от закуска в обяд, известни модели, които досега съм гледала само в инстаграм, и хора, които никога не съм си и представяла, че ще видя на живо, като Ана Уинтур и Карл Лагерфелд”, обяснява момичето.

Съвсем естествено преди ревюто Белослава била притеснена, а още по-голям дискомфорт създавал фактът, че трябва да върви по пясък. Затова майка ѝ, която е с нея по всички нейни големи изяви, я съветва да си представя, че върви по гръцкия плаж, на който почивали това лято. 

Хинова заминава  за Банкок, където ще дефилира на 30 октомври отново за “Шанел”.
Хинова заминава за Банкок, където ще дефилира на 30 октомври отново за “Шанел”.

“Този съвет ми помогна много. На репетициите преди ревюто не се справих добре,

просто се шокирах

от мащабите на сета

(декора - б.а.) и чак тогава осъзнах къде се намирам. Казах си, че не мога да си позволя грешки на такова ревю, затова тренирах при всяка възможност”, казва Хинова. 

Репетициите започнали доста преди големия ден във Франция. Бел, както я наричат нейните близки и приятели, се подготвяла от деня, в който съобщили, че е избрана да замине за Париж, без реално да си дава сметка за колко голямо и сериозно събитие става дума. Там организацията била на изключително високо ниво. За всяко момиче има човек, който да се грижи да не липсва абсолютно нищо. Помага в обличането на дрехи, гримира, покрива рани и неравности по кожата и т.н. А към Бел, както я нарича и самият Лагерфелд, и другите моделки изискванията били само да бъдат навреме там и да изпълняват, каквото им се каже.

“Трудно ми е да го повярвам все още, не съм си и помисляла, че само за една година работа мога да стигна толкова далече”, казва Белослава. 16-годишната красавица е модел на “Ивет фешън” само от година, а първото ѝ ревю било в началото на май тази година. 

“Имах ревюта за Художествената академия и Нов български университет, а след това и за Balkan Fashion Week”, обяснява Бел.

След ревюто в Париж тя се връща към обикновения си живот, но не се е възгордяла от успеха си в Париж. Съучениците ѝ също не са показали по-различно отношение. “Уча моден дизайн в училището по приложни изкуства “Свети Лука”. Много съм далече от световна слава, а не се и стремя към нещо такова. Съучениците ми приеха всичко съвсем нормално, повечето от тях не се вълнуват от подобни събития”, разказва моделката.

Тя е от семейство на бивши модели - и двамата родители са минали през тази професия. Днес майка ѝ е графичен дизайнер и арт директор на списание “Ева”, а баща ѝ се занимава с предпечат и фотография. Белослава обаче никога не е мечтала за моделска кариера и световни подиуми. Не е участвала в конкурси за красота, не е имала и желание. Като по-малка искала да има конна база и да се грижи за животните.

“От 11-годишна яздя и това ми е страст оттогава”, уточнява Белослава.

Решава спонтанно да стане модел и съобщава на родителите си. “Те го приеха съвсем нормално, майка ми ме свърза с агенцията “Ивет фешън”, срещнах се с тях и веднага започнах курсовете”, разказва Хинова. Сега предстоят още ангажименти в чужбина и България и

ще трябва да ги

съчетава с ученето

и домашните

“За момента се справям. Предстоят ми и още пътувания, но със сигурност нямам намерение да прекъсна образованието си.” Вече има предложения от световни марки за дефилета, но има условие - да е навършила 17 години. Тя обаче вероятно няма да има проблем с пътуванията и отговорностите, които тепърва ще поема, защото е организирана и самостоятелна.

“Родителите ми се разведоха, когато бях малка, и това ме направи много самостоятелна, което ми е от полза сега, когато трябва да пътувам и живея сама. Имам сестра, която е с 12 години по-голяма ”, разказва моделката.

Съвсем скоро ще се наложи отново да покаже самостоятелност, тъй като заминава за Банкок. В тайландската столица Белослава ще дефилира на 30 октомври отново за “Шанел”, като става част от турнето, което модният гигант прави. В края на годината Белослава ще представя облекла на Лагерфелд и в Ню Йорк. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене