Меси аут за три седмици

Лео Меси получи тежка контузия Снимка: Ройтерс

Голямото дерби в испанското футболно първенство между "Барселона" и "Реал" (Мадрид), чието поредно издание ще бъде в края на седмицата, изобщо няма да бъде такова, каквото в последните години.

Голямата звезда на каталунския тим Лионел Меси счупи кост и ще е аут от терена поне за три седмици. Големият му съперник Кристиано Роналдо премина през лятото в италианския "Ювентус". Така Ел Класико изобщо няма да е същото.

Медицинските изследвания са потвърдили, че става въпрос за фрактура на радиална кост на аржентинеца. Така Меси ще пропусне един от най-важните мачове през сезона, както и двубоите с "Интер" от Шампионската лига на "Камп Ноу" и "Сан Сиро".

Каталунците ще се лишат от услугите му и за двубоите от Примера дивисион срещу "Райо Валекано" и "Бетис" и за Купата на краля срещу "Културал Леонеса", а евентуално аржентинецът може да се завърне на 24 ноември срещу "Атлетико" (Мадрид).

Иначе испанският шампион спечели с 4:2 срещу гостуващия "Севиля" в дуел за челната позиция в Ла Лига. Самият Меси даде асистенция за гола на Филипе Коутиньо (2), а в 12-ата минута отбеляза 2:0. В 16-ата Лео получи контузията, която го извади от игра.

Останалите две попадения за домакините бяха реализирани от Луис Суарес (63-дузпа) и Иван Ракитич (88). За севилци се разписаха Пабло Сарабия (79) и Луис Муриел (90). С голяма заслуга за победата на каталунците е вратарят Марк-Андре тер Стеген, който направи поредица от зашеметяващи спасявания, за да помогне на отбора си да прекъсне лошата серия в шампионата. С успеха "Барса" натрупа преднина от четири точки пред "Реал" (Мадрид) и две пред "Севиля" и "Атлетико" (Мадрид) и една пред "Алавес".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?
13 странни традиции от целия свят

Напишете дума/думи за търсене