9 мача подгряват Фюри - Пулев

Тервел Пулев ще се бие за първа титла в своята кариера

Девет боксови сблъсъка ще подгреят дербито в тежка категория между Хюи Фюри и Кубрат Пулев. Голямата галавечер в "Арена Армеец" ще се проведе на 27 октомври и ще бъде предавана пряко по "Диема спорт 2".

Три от подгряващите двубои ще бъдат за титли. Братът на Кубрат - Тервел излиза срещу италианеца Леонардо Брусезе. 12-рундовият сблъсък е за пояса на Европейския съюз в полутежка категория. Една голяма промяна настъпи при Тервел Пулев. Той се готви за срещата без своя дългогодишен треньор Борислав Бояджиев, с когото работи от дете.

Най-яростната вражда под покрива на "Арена Армеец" ще се разрази в битката за титлата на България в суперполусредна категория. Йосиф Панов - Пепелянка и Стилиян Костов - Убиеца, отправиха зверски закани един към друг. Организаторите обмислят дали да не повикат допълнителна охрана, която да ги озапти по време на пресконференцията в сряда и кантара в петък.

Третият мач за титла ще бъде при жените. Бившата световна шампионка в олимпийския бокс Савана Маршал - Тихия убиец, се изправя срещу коравата аржентинка Янина Ороско в 10-рундова среща.

Още шест българи също ще участват в битките. Спас Генов и Коко Семерджиев - Тайсъна излизат в 8-рундова среща от лека-тежка категория. Даниел Рашдан ще се бие с хърватина Лука Пупек (6 рунда, средна категория). Данаил Станоев ще има за съперник Лоренцо Пара (6 рунда, полусредна категория). Здравко Попов излиза срещу ветерана Джузепе Лаури (6 рунда, суперполусредна категория). Все още не е ясен съперникът на Борислав Иванов - Яйцето в средна категория.

Днес е първото от медийните събития с участието на Пулев и Хюи Фюри. Двамата ще тренират пред публика от 18 ч в мол "Сердика".

Палми Ранчев: Хюи е опасен

Съперникът на Кубрат Пулев - Хюи Фюри е много опасен и неудобен, смята бившият треньор на националния отбор по бокс Палми Ранчев.
"Кобрата не е играл от доста време и ако не покаже най-добрата си форма, ще има проблеми - коментира пред "България Днес" Ранчев. - Двамата имат идентични стилове. Фюри е бърз, а Кубрат е по-твърд. За мен Хюи спечели мача за световната титла срещу Джоузеф Паркър, но му дадоха загуба. Кобрата допускаше доста удари в предишния мач срещу Кевин Джонсън."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи

Напишете дума/думи за търсене