ЦСКА се моли на Бодуров и Тиаго

Бодуров е лидерът на ЦСКА

ЦСКА-София стартира мисия за задържането на двама от основните си играчи - капитана Николай Бодуров и халфа Тиаго Родригес. Договорите на едни от лидерите на тима изтичат след края на сезона и "червените" ще направят всичко възможно да ги удължат. Бодуров е тарторът на отбора и ролята му е изключително важна както на терена, така и извън него. Преди две години защитникът след много умуване подписа с "червените", като според неофициална информация заплатата му е в порядъка на около 15 000 лева на месец. Бодуров вече е на 32 години и трудно може да издейства увеличение на парите си, но ръководството и треньорският щаб твърдо държат да го задържат. В началото бранителят нямаше особено голямо желание да играе в България, но с течение на времето свикна с обстановката на "Армията" и е щастлив семейството му да е близо до него. Така по всяка вероятност Бодуров лесно ще склони за нов договор.

Пред португалеца Тиаго има повече опции. Пред основния халф на "червените" има варианти да се завърне родината си, където е следен от по-непретенциозните отбори в местната първа дивизия. За нов договор на Тиаго с ЦСКА се говори още от лятото, но до момента не е постигнато разбирателство с ръководството. Заплатата на Родригес е около 10 000 евро на месец и 26-годишният халф има всички аргументи да преговаря за по-висока сума, но е склонен да остане. "Чувствам се много добре тук - каза Тиаго през лятото. - Най-вече защото съм с детето, съпругата и кучето. Бих искал да остана в клуба, защото тук животът ми е страхотен, много е спокоен, условията са фантастични. Всичко зависи от ЦСКА."

Освен Бодуров и Тиаго още петима играчи са с изтичащи договори на "Армията". Един от тях е Станислав Манолев. Благоевградчанинът лекува контузия в продължение на няколко месеца, но след като се възстанови, почти не попада в състава. Треньорът Нестор Ел Маестро рядко разчита на Манолев, което прави бъдещето му на "Армията" неясно.

Вратарят Витаутас Черниаускас и защитникът Александър Дюлгеров също са обвързани с ЦСКА до лятото. За тях тепърва ще се преценява дали ще получат предложения за нови договори. До края на сезона остават още нападателят Али Соу и халфът Жоржиньо, които играят под наем на "Армията". От изявите им в следващите месеци зависи дали ръководството ще преговаря за постоянното им привличане.

"Армейците" успяват да се задържат в борбата за титлата, като победата над "Етър" с 3:0 означава, че отборът на Нестор Ел Маестро остава само на точка зад лидера "Лудогорец".

"Основният проблем на ЦСКА-София е липсата на психическа устойчивост във важни мачове - коментира пред "България Днес" Георги Василев-Гочето, който като треньор има титли както с отбора на "Етър", така и с автентичния ЦСКА. Когато "червените" са под напрежение, лесно се пропукват и не успяват да разгърнат докрай силните си страни. Това пролича много ясно в двубоите с "Копенхаген" за Лига Европа и срещу "Левски" в Първа лига. Върху това трябва да работи треньорът Нестор Ел Маестро. Харесвам неговия подход. Той разбира футбола и има модерни идеи за играта. Дано не се поддаде на натиска на големите "специалисти", с каквито е пълно на "Армията". Дори с тази селекция ЦСКА-София може да се бори за титлата. Тази година битката ще бъде между три отбора и това е много добре за целия български футбол."

Станислав Манолев
Станислав Манолев
Тиаго е склонен да остане
Тиаго е склонен да остане
Георги Василев
Георги Василев
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене