Братът на Невена Коканова прибран от жена си

Никога не съм завиждал на сестра си, казва актьорът

Братът на Невена Коканова - бившият актьор Димитър, се прибра при жена си - куклената актриса Анелия Ничева. Двамата вече са заедно, след като преди години се разделиха. Междувременно им се роди внуче от едната дъщеря.

Коканов прилича на покойната си сестра
Коканов прилича на покойната си сестра

"Никога не съм завиждал на кака си! Вярно е, че съм бил в нейната сянка. Под този знаменател протече животът ми, което повече ми е вредяло, отколкото да ми е било полезно. Но има и нещо друго. Ще дам един пример - никой не може да каже, че Стефан Данаилов е побутнат от сестра си да има кариера и затова е успял. Не, просто човекът се е заявил, а аз не. Не съумях". Това споделя братът на голямата Невена Коканова, която през декември, ако беше жива, щеше да навърши 80 години.

Актрисата Анелия Ничева продължава да играе в Столичния куклен театър. Тя участва в постановките "Снежанка", "Трите прасенца" и "Бяла приказка"
Актрисата Анелия Ничева продължава да играе в Столичния куклен театър. Тя участва в постановките "Снежанка", "Трите прасенца" и "Бяла приказка"

С днешна дата Димитър не се оплаква от живота си, но от пенсията - да. "Огорчението ми е заради това, че нашата професия, дори в тоталитарно време, винаги е била без финансово покритие. Може да говорим за престиж, слава, но това е само до там", споделя тъжно Коканов, който вече не работи като портиер на дипломатическия блок, а помага в отглеждането на внучето на една от дъщерите си.

Красивата Невена обичала брат си, не са се карали
Красивата Невена обичала брат си, не са се карали

Братът на киноиконата ни не е много общителен и страни от колегите си. Бившият кадър на Сатиричния театър е популярен с филм, в който играе заедно със сестра си Невена - "Най-добрият човек, когото познавам", под режисурата на мъжа на сестра му - Любомир Шарланджиев-Шарлето. "Митко дискретно се опитваше да се наложи, но беше принципен човек и избягваше да иска големи роли, за да не го обвинят в "семейственост", твърдят ветерани от гилдията, които още вярват в таланта на Димитър Коканов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене