В японското метро сложиха стъклено пано на българката Екатерина Гецова

Един от най-любопитните и авангардни майстори на стъкло у нас е художничката Екатерина Гецова. Цените я познават и се възхищават на модерните й пластики от цветно стъкло. Тя изработва уникални пана – съчетание между скулптура и инсталация, стъклени отливки съчетани със светещи маркучи например. Тя не робува на традициите, по скоро ги променя. Гецова впечатли и японците, които сложиха нейно стъклено пано в японско метро.

„Стъклото трябва да го преодоляваш и да го подчиняваш, за да направиш това, което искаш", казва Гецова пред БНР. Тя разказа за успеха й сред японците:

"Бях поканена на един симпозиум в Чехия. Много мислих как да участвам. Измислих, че трябва да направя нещо, което да е по-артистично, което да не е правено и виждано. Тогава за първи път показах една технология, която всъщност аз съм си я измислила – това са 5-6 познати технологии, но подредени по особен начин и така дават съвсем друго звучене. Японците оцениха това и две големи пана дълги по 11 метра на 2 метра високи са за тяхното метро“.

Работя неуморно, не мога да си представя да спра да работя, каза Гецова и това посъветва и младите хора, за да почувстват удовлетворение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене