Стилиян Петров: Привилегия е да съм още жив (Видео)

Стилиян Петров Кадър: YouTube/Aston Villa FC

Усмивките, времето, прекарано с децата и съпругата му, и малките неща в живота - това са радостите на бившия капитан на националния отбор и "Астън Вила" Стилиян Петров, след като успя да пребори левкемията.

Бившият футболист говори пред клубната телевизия на английския отбор в специално интервю в новата рубрика, наречена "Иконите", предаде Би Ти Ви.

"Подкрепата на "Астън Вила" беше невероятна. Да имаш подкрепата на цял един клуб, на феновете беше невероятно. Те и до днес ме подкрепят, винаги ще са зад мен. Това показва какво си значел за клуба и колко много си постигнал като играч. Това беше един страхотен пример. Феновете на "Вила" винаги са били изумителни към мен. Всички играчи в клуба – също.", каза Петров и добави:

"Оценявам този дълъг път, който извървях. Когато надмогнеш подобно заболяване, разбираш колко привилегирован си за това, че си все още жив. Наистина се наслаждавам на малките неща в живота – дребните усмивки, как растат децата ми, радвам се на съпругата ми, която мога да виждам всеки ден. Генерално се наслаждавам на живота, защото имах своите мрачни и тежки мигове. Винаги съм се радвал на подкрепа. Куражът и надеждата, които хората ми дадоха, ми помогнаха да премина през всичко."

"Да бъда капитан на "Астън Вила" ме направи горд като футболист и човек. Да си капитан е нещо много специално. Аз винаги съм се отнасял много сериозно към тази роля. Един капитан е като асистент-треньор, но на терена. Понякога трябва да действаш, да вземаш решения. В името на отбора в някои случаи трябва да жертваш своята игра, за да помагаш на останалите. Трябва да си добър съотборник, да разбираш. Това е много важно, а за мен беше чест да бъда капитан на "Вила". Мисля, че се справих по възможно най-добрия начин с отговорността. Смятам, че се държах достойно като за голям клуб като "Астън Вила". Това да съм капитан на "Вила" го ценя много високо", спомня си той.

Видео: Aston Villa FC
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?

Напишете дума/думи за търсене